Dureri articulare sunt foarte neplăcute și pot fi resimțite cu efortul specific al corpului, atunci când mergeți, alergați, săriți, dansați și chiar ridicați obiecte grele. Aceasta este o durere foarte specifică care reprezinta prin furnicături sau rigiditate și poate aparea nu numai în articulatiei genunchi , ci și în glezne, degete, umeri și gat. Durerile articulare sunt cele mai frecvente la varstnici, obezi, sportivi, persoanele cu leziuni musculo-scheletice sau persoanele cu osteoartrita.
Trebuie sa intelegem ca atunci cand exageram cu unele activiati solicitante apare un risc mai mare de a dezvolta durere la nivelul articulatiilor care pot duce la boli precum poliartrita reumatoida sau artrita psoriazica .
Articulatiile oferă sprijin și ne ajută să ne mișcăm. Orice leziuni sa probleme articulare ne poate face dificilă mișcarea și poate provoca multă durere articulara . Când ne gândim la cauzele durerilor articulare, majoritatea oamenilor își imaginează imediat varsta, prea mult exercițiu, leziuni și artrita articulara.
De ce apar durerile articulare?
Rigiditatea articulatiilor poate fi ușoară și afecteaza mobilitatea doar pentru o perioadă scurtă din fiecare dimineață sau după o ședință lungă, dar poate fi și severă și ne poate afecta mobilitatea. În unele cazuri, rigiditatea articulatiilor poate fi însoțită de durere și inflamatie. Multe afectiuni diferite pot duce la articulatii dureroase, inclusiv osteoartrita, artrita reumatoida, bursita, gută, tulpini, entorse și alte leziuni. Durerile articulare sunt extrem de frecvente.
Durerea articulara poate dispărea după câteva săptămâni (acuta) sau poate dura câteva săptămâni sau luni (cronica). Durerile și umflaturile articulare pe termen scurt pot afecta, de asemenea, calitatea vieții noastre. Oricare ar fi cauza durerii articulare, poate fi trata de obicei cu tratamentul medicamente, kinetoterapie sau terapii alternative. Alți factori ai stilului de viață, cum ar fi dieta și greutatea, pot afecta mobilitatea articulatiilor. Durerile pot avea multe cauze
Cele mai frecvente cauze ale durerii musculare sunt rănirea, întinderea sau sfâșierea muschilor în timp ce faceți sport. Mușchiul deteriorat poate începe să doară și să se umfle din cauza inflamației. Durerea poate fi ușoară și dureri articulare nu vă poate restricționa în viața de zi cu zi sau poate fi atât de intensă încât nu vă puteți folosi mușchii.
Majoritatea durerilor dispar în câteva zile. Pentru ameliorarea durerii, puteți utiliza analgezice interne, medicamente antiinflamatoare /inflamator sau creme topice sau geluri (sau o combinație a acestora) care reduc umflarea și ajută la vindecarea inflamatiei.
Cele mai frecvente zone afectate de durerile articulare includ genunchii, gâtul, regiunea lombară, coloana sacrală, umerii, gleznele și articulatiile șoldului. De fapt, așa-numitele articulatii de susținere prezintă cel mai mare risc. Deci, acestea sunt articulatiile care se sprijină pe suporturile scheletului uman și care „îi poartă greutatea”. De fapt, cauze ale durerilor cauze ale dureriilor și principalii factori de risc ai durerii articulare pot fi împărțiți în mai multe categorii:
- Leziuni, leziuni (durerea de fracturi, durerea de entorse, etc.)
- Durerea articulatiilor rezultată din suprasolicitarea articulatiilor
- Boli infecțioase cronice/afectiuni ale articulatiei (oreion, gripă, icter, artroza )
- aparitia unor Boli inflamatorii (diferite tipuri de artrita)
- Lipsa de vitamine și nutrienți care afecteaza organismului
- Alte boli grave (leucemie, cancer osos etc.)
- articulatii suprasolicitate la munca
Activitatea fizică prelungită și tensiunea excesivă asupra sistemului musculo-scheletic sunt una dintre principalele cauze ale durere articulara. De exemplu, osteoartrita apare din cauza uzurii fizice naturale a cartilajului articular.
Ne-am gandit sa va venim in ajutor si sa va recomandam o crema foarte apreciata de cumparatori pentru durerile articulare. Este o crema care amelioreaza instant durerea astfel putand sa te bucuri linistit de activitatile de zi cu zi, iar compozitia este naturala. Daca vrei sa aflii mai multe despre aceasta trebuie sa stii ca toate detaliile se afla in Hondrostrong prospect si pret!
Care este principala cauză a durerilor articulare?
Activitatea fizica excesivă este cauzata nu numai de munca de rutină intensă sau de sporturile de elită, precum exercitii care provoaca febra mucsculara ci și de stil de viata precar și deficiențele stilului de viață, cum ar fi postura slabă și obezitatea care afecteaza la nivelul articulatiilor.
In privinta terapia exercitii, trebuie sa ne consultam cu un specialist pentru a nu depunde un efort prea mare care poate prezenta un declansator asupra bolii cu riscul de a degenera in durerii de articulatii articulatii foarte dureroase . Dacă aveți dureri articulare, nu este nevoie să o luați ușor. Rețineți că durerea articulatii poate fi un simptom al altor afecțiuni care nu par a fi direct legate de sistemul musculo-scheletic.
Artrita idiopatica reumatoida și juvenilă este cauzată de o tulburare a sistemului imunitar. În ambele cazuri, este în esență o conditie autoimuna si în care organismul produce anticorpi care atacă țesuturile și celulele sănătoase din corp. Cuvântul „tineresc” în combinație cu artrita indică faptul că va fi o afectiunea care vizeaza pacientii asupra articulatiile cu varsta sub 16 ani.
O altă inflamatorie a articulatiilor/articulatiei este așa-numita bursita, este o boală inflamatorie a bursei, adică sacul sebaceu din jurul articulației. Durerile articulare, oboseala, slăbiciunea musculară și „întreaga persoană” apar adesea împreună ca simptome ale bolilor infecțioase. Știm aceste condiții ca un inconvenient strâns legat de gripă.
Osteoporoza poate apărea, de asemenea, secundar altor boli. Tratamentul medicamentos va fi dat si stabilit de catre personalul medical sau de catre un specialist prin antiinflamatoar, medicamente care vor trata simptomele bolii reumatice. Acest tratament medicamentos contribuie la ameliorarea vietii prin eliminarea intensitatea durerii , viteza de sedimentare si corectarea coloanei vertebrale.
O alta boala cunoscuta este spondilita anchilozanta, sau boala paget , acestea se manifesta printr-o durerea articulatiilor , care se pot elimina jurul doar prin tratament de la medicul tau. Un tratament strict facut pe nevoile tale este crucial. Aceste boli articulare care nu tin cont de vartsa vizeaza din ce in ce mai multe persoane
Poliartrita reumatoida se manifesta in general prin , febra, dureri ale articulatiilor . Aceasta boala cronica are un tratament asemanator cu artroza ( antiinflamatoare)
Policondrita recidivanta este o boala autoimuna caracterizata prin inflamatia repetata a structurilor cartilaginoase din organism diagnosticata de medic prin teste de sange si alte analize cu caracter medical( durerea sedimentare a hematiilor)
Cum să faci față durerilor articulare?
Un pas a tratamentul este Activitatea fizică regulată susține și activează procesele de remodelare și crește nivelul anumitor hormoni, în special hormonul de creștere. În cazul creșterii greutății corporale sau a excesului de greutate, este necesar să consultați tipul de activitate fizică cu medicul curant sau antrenorul, astfel încât pacientul să nu deterioreze articulațiile în timpul sportului inadecvat. Cel mai optim tip de exercițiu este înotul, care nu împovărează articulațiile.
Nutriția rațională este unul dintre pilonii prevenirii tuturor bolilor, atât metabolice, cardiovasculare și oncologice, cât și prevenirii bolilor sistemului musculo-scheletic respectiv cele legate de articulatiile care reprezinta un risc mare Nutriția rațională ar trebui să aibă o reprezentare adecvată a macronutrienților: carbohidrați, grăsimi și proteine, dar și micronutrienți, care includ minerale necesare dezvoltării și metabolismului adecvat al țesutului osos.
Potrivit experților, este recomandat să aveți grijă de aportul crescut de magneziu, zinc, cupru și mangan. Substanțele care reduc absorbția mineralelor sunt inadecvate, trebuie evitat acidul oxalic sau acidul fitic.
In concluzie daca efectuam eforturi mult prea mari poate creste riscul de aparitia unor probleme cronice articulara/ articulatiei. Dureri ale articulatiilor ce nu dispar decat prin terapia oferita de medic cat si medicamentelor si a vietii , aici referindu-ne la munca cu caracter fizica. Din pacate numarul pacientilor cu dureri si afectiuni ale articulatiilor creste, in special artroza.
Leave a Reply