/Tratarea afectiunilor prin alimente

Tratarea afectiunilor prin alimente

Afectiuni ale veziculei biliare:

Se exclud complet: gasimile animale (untura, unt), oua, conserve, afumaturi. Se recomanda primavara: salata de papadie, salata de macris si nasturasi. Apoi ca mancare de baza: orez fiert, pireu de cartofi, sapnac-pireu, mazare boabe fiarta, porumb fiert.

Un mai bun rezultat da consumul de varza murata, fragi sau capsuni, salta de fructe .

 

Boli de inima:

Se recomanda o alimentatie foarte saraca in sare. Cand apar acumulari cu apa, edeme, sunt interzise urmatoarele alimente: carne de vanat, carne din conserve, mezeluri , carne afumata, peste afumat , varza murata, supe de carne, mancaruri puterinc condimentate sau sarate. Consumul de legume, fructe, ceaiuri dietetice (coada calului , papadie , gutui , frag etc.) sunt indicate.

 

Boli de rinichi

Se beau multe lichide , mancaruri fara sare, carne putina. Se evita : produsele proaspete de patiseri. Se recomanda : rosii , patrunjel, telina, castraveti, pepeni sau struguri.