/Cum sa conservi lamaile pentru a te bucura de beneficii uimitoare asupra sanatatii!

Cum sa conservi lamaile pentru a te bucura de beneficii uimitoare asupra sanatatii!

Lamaile conservate reprezinta un ingredient principal in bucataria indiana si nord africana, iar beneficiile consumului lor sunt uimitoare. Lamaile aduc un plus oricarei rutine care tine de sanatate, iar versiunile fermentate sunt de o complexitate extraordinara, putand fi intrebuintate in bucatarie, aproape la orice preparat.

Este usor sa conservi lamaile, dar trebuie sa ai la indemana cateva ingrediente:
• 4-6 lamai
• 1 lingura de sare de mare pentru fiecare lamaie
• un borcan sterilizat cu capac
Instructiuni:
1. Inlatura orice codita si cresteaza cate un X adanc in capatul lamaii – practic taie fiecare lamaie in sferturi, fara a merge insa pana la capat.
2. Strange lamaia in mana, astfel incat doar jumatate din ea sa ramana deschisa si acopera deschizatura cu jumatate de lingurita de sare. Apoi, fa acelasi lucru pentru cealalta jumatate ( strange jumatatea umpluta cu sare, astfel incat sa poti umple si a doua jumatate cu aceeasi cantitate de sare).
3. Pune un strat de sare pe fundul borcanului, apoi adauga lamaile umplute cu sare, pe care sa le asezi prin presare in borcan, astfel incat sa aiba loc.
4. Dupa ce ai asezat lamaile in borcan, adauga sare deasupra lor.
5. Inchide borcanul si lasa lamaile la conservat 2-3 zile, controlandu-le o data pe zi, pentru a te asigura ca stau sub sucul propriu, care le asigura conservarea.
6. Muta lamaile la frigider si asteapta trei saptamani inainte de a le folosi murate.
Inainte de folosire, clateste lamaia cu apa, curata pulpa, scoate-i semintele si toaca sau marunteste coaja.
Ele pot fi pastrate la frigider pana la 6 luni.
Odata ce ai conservat lamaile, vei folosi coaja in diferite preparate, nu pulpa sau sucul. Clateste lamaia, inlaturand sarea si ramasitele de pe coaja, apoi poti folosi coaja la orice reteta.
Printre beneficiile majore ale consumului de lamaie conservata se numara : tratamentul impotriva cancerului, diabetului dar si a bolilor inflamatorii.