/Vrancea: Protest impotriva desfiintarii spitalului din Odobesti

Vrancea: Protest impotriva desfiintarii spitalului din Odobesti

Peste 100 de persoane au protestat marţi la Odobeşti faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de a transforma spitalul din localitate în cămin pentru persoane vârstnice.
La protest au participat medici, asistenţi medicali, pacienţi, dar şi locuitori ai oraşului Odobeşti, care au scandat lozinci împotriva Guvernului.
Protestatarii au cerut demisia ministrului Sănătăţii şi au scandat lozinci precum ‘Genocid’ şi ‘Boc şi PDL au ucis spitalele’.
Angajaţii spitalului au spus că se tem pentru locurile lor de muncă şi sunt convinşi că nu vor fi angajaţi de managerii celorlalte unităţi spitaliceşti, deoarece vor depăşi plafonul de cheltuieli de personal, stabilit la 70%.


‘Celelalte spitale au fondul de cheltuieli de personal plafonat la 70% şi nu se ştie dacă managerii acelor unităţi ne vor accepta. Măsurile transmise de la Ministerul Sănătăţii sunt aberante. Ei nu au făcut o analiză profundă a acestor spitale şi nu au evaluat capacitatea noastră de a acorda servicii medicale. Aproximativ 40.000 de oameni vor rămâne fără asistenţă medicală, ceea ce este dureros’, a declarat asistenta medicală Gina Dumitru, lidera de sindicat de la Spitalul Odobeşti.
Medicii de la Spitalul Odobeşti au acordat anul trecut 6.000 de consultaţii la Camera de gardă iar 4.000 de persoane au fost internate în secţiile spitalului.