/Vrancea: Dosarele pentru clasificarea spitalelor, depuse de managerii acestora la DSP

Vrancea: Dosarele pentru clasificarea spitalelor, depuse de managerii acestora la DSP

Managerii celor cinci spitale vrâncene au depus dosarele în care şi-au autoevaluat unităţile spitaliceşti la sediul Direcţiei de Sănătate Publică.
Reprezentanţii DSP Vrancea au obligaţia să trimită dosarele către Ministerul Sănătăţii, pentru ca spitalele să fie clasificate în funcţie de competenţă.
“Am primit dosarele de autoevaluare de la toţi managerii spitalelor din Vrancea. Noi le vom studia ca să vedem dacă datele sunt corecte şi până pe 9 mai le vom trimite la Ministerul Sănătăţii”, a declarat, joi, pentru AGERPRES, Cătălin Graur, directorul DSP Vrancea.


Potrivit clasificării stabilite de Ministerul Sănătăţii, judeţul Vrancea nu va avea niciun spital cu grad foarte înalt de competenţă.
Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sfântul Pantelimon” din Focşani va fi singurul care va deţine cel mai mare grad de competenţă, respectiv categoria III, cu nivel de competenţă mediu pentru afecţiuni cu grad mediu de complexitate.
Celelalte spitale vrâncene se vor încadra în categoriile IV ori V. Singurul spital de monospecialitate din Vrancea, mai exact cel de Psihiatrie Cronici din Dumbrăveni, care este vizat de măsura Ministerului Sănătăţii privind comasarea, se va încadra în nivelul V de competenţă.
Spitalul din Vidra, o altă unitate spitalicească vizată de comasare, corespunde nivelului IV de competenţă.