/Victor Ponta: USL este solidara cu medicii de familie

Victor Ponta: USL este solidara cu medicii de familie

Uniunea Social Liberală (USL) este solidară cu medicii de familie şi cu pacienţii care s-au alăturat protestului acestora şi îi cere premierului să aibă dialog cu medicii şi să găsească soluţii pentru rezolvarea cererilor acestora.
‘Birocraţia şi lipsa de viziune, chiar dispreţul şi lipsa de dialog din partea Ministerului Sănătăţii, din partea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi din partea primului ministru sunt evidente’, a spus marţi co-preşedintele USL Victor Ponta, după o întâlnire a reprezentanţilor USL cu cei ai medicilor de familie şi ai mediului universitar.
Victor Ponta a adăugat că Guvernul şi CNAS au declanşat o campanie de denigrare a medicilor de familie.
‘Sunt minciuni ceea ce a spus CNAS, că în România medicii de familie prescriu reţele cu medicamentele cele mai scumpe, pentru că oricum CNAS decontează doar preţurile deja aprobate. Am aflat că medicii de familie sunt puşi să plătească un sistem informatic pe care îl licitează Ministerul Sănătăţii’, a arătat Ponta.


Liderul social-democrat a mai spus că premierul Emil Boc trebuie să aloce 50 de milioane de euro medicilor de familie pentru ca sistemul de sănătate publică să funcţioneze timp de un an.
‘Sunt bani pe care Guvernul totdeauna îi găseşte pentru altceva, fie că e vorba de un judeţ PDL-ist, fie că e vorba de o telecabină sau de o fântână cântătoare, dar nu-i găseşte pentru a rezolva pe un an de zile o problemă esenţială pentru fiecare cetăţean al acestei ţări’, a mai spus liderul USL.
‘Sperăm ca premierul Boc să se ocupe astăzi şi mâine de probleme stringente, după care se va ocupa de regionalizări şi Constituţii şi alte probleme care îi sunt transmise de la Cotroceni’, a mai arătat Ponta.
Preşedintele PSD a menţionat că în ultimii trei ani deficitul de medici în România a fost de 30%, pentru că au terminat rezidenţiatul 7.000 de medici şi au plecat în străinătate 10.000.
La rândul său, co-preşedintele USL Crin Antonescu a precizat că toate temele mari ale sistemului de sănătate publică din România care au reieşit din discuţia de astăzi vor fi subiectul unui program amplu, pe care îl construieşte Uniunea şi care va fi dat publicităţii în momentul în care va fi încheiat.