/Vaslui: Primaria Negresti vrea sa deschida un spital privat in localitate

Vaslui: Primaria Negresti vrea sa deschida un spital privat in localitate

Consiliul Local Negreşti a votat miercuri pentru un parteneriat între primăria din localitate şi firma ‘Hospital Clinic dr.Filip’ din Bucureşti, în vederea deschiderii unui spital privat în localitate.
Potrivit reprezentanţilor Primăriei Negreşti, contractul de asociere se va încheia pe o perioadă de 15 ani, timp în care societatea bucureşteană se obligă să ofere servicii medicale populaţiei din zonă.
Autorităţile locale vor trebui să pună la dispoziţia firmei clădirile fostului spital, terenurile şi aparatura medicală trecută în inventar, după ce Ministerul Sănătăţii a propus reprofilarea unităţii spitaliceşti în azil de bătrâni, tăind finanţarea serviciilor începând cu 1 aprilie.


‘Încercăm să deschidem un spital privat la Negreşti. Am semnat un contract de asociere pe 15 ani şi vedem ce va ieşi. Oferta bucureştenilor este suspect de avantajoasă. Nu pot spune că de mâine vom deschide spitalul. Vreau să fiu mai rezervat, până nu văd în realitate cele convenite’, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES primarul oraşului Negreşti, Ioan Cozma.
Acesta a afirmat că speră ca populaţia din zonă să beneficieze şi de servicii medicale gratuite.
‘Sperăm ca o parte din fonduri să fie atrase de la Casa de Sănătate, astfel încât viitorii pacienţi să nu plătească pentru serviciile medicale oferite’, a mai spus primarul.
Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) susţin că nu au fost contactaţi de niciun oficial de la ‘Hospital Clinic dr.Filip’ şi nici nu există vreun contract încheiat cu acest furnizor de servicii medicale.
Spitalul privat ar urma să funcţioneze pe vechea structură, cu 128 de paturi. În afară de secţiile şi compartimentele care au funcţionat până la 1 aprilie, investitorul bucureştean intenţionează să mai deschidă încă două secţii, chirurgie şi ATI, care ar putea deservi peste 50.000 de locuitori dintr-un număr de 14 comune, din care opt din judeţul Vaslui, cinci din Iaşi şi una din Neamţ.