/Vaslui: CL Negresti nu a aprobat transformarea spitalului din oras in azil de batrani

Vaslui: CL Negresti nu a aprobat transformarea spitalului din oras in azil de batrani

Consiliul Local al oraşului Negreşti din judeţul Vaslui s-a întrunit luni în şedinţă pentru a decide dacă înscrie unitatea sanitară din oraş în programul de dezvoltare a reţelei de cămine pentru persoane vârstnice.
Potrivit primarului oraşului Negreşti, Ioan Cozma, în urma discuţiilor, consilierii locali au respins pentru moment varianta de transformare a unităţii sanitare în cămin de bătrâni.
“Consilierii locali au respins ideea reprofilării spitalului. Asta pentru moment. Sunt idei contradictorii, asta din cauză că nu ne sunt prezentate prea multe detalii cu privire la hotărârea de reprofilare a spitalului. Mai aşteptăm noi elemente, fiindcă sunt prea multe ambiguităţi în cele prezentate până acum, iar în două – trei zile sperăm să luăm o decizie”, a declarat, pentru AGERPRES, primarul oraşului Negreşti.


De hotărârea Consiliului Local depind şi salariaţii de la Spitalul Negreşti, unitate sanitară care a fost închisă la data de 1 aprilie.
Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Vaslui, Vasile Mihalachi, în momentul de faţă nu se ştie dacă angajaţii îşi vor primi salariile pe luna aprilie, din cauză că nu pot intra la redistribuire şi nici nu pot fi preluaţi de Ministerul Muncii pentru a fi încadraţi la viitorul azil de bătrâni.
“Am chemat conducerea SJU pentru a vedea ce se poate face în cazul personalului existent la Negreşti. Încă nu am decis nimic, urmând a vedea cu exactitate numărul posturilor vacante şi ce salariaţi vor fi redistribuiţi de la Negreşti. Nimeni nu a spus până acum ce se va întâmpla cu salariile lor”, a spus preşedintele CJ.
Conducerea Spitalului Orăşenesc Negreşti din judeţul Vaslui a anunţat vineri că unitatea sanitară şi-a încetat definitiv activitatea, pacienţii internaţi aici fiind externaţi.
În acelaşi timp, Spitalul Tutova din judeţul Vaslui îşi desfăşoară în continuare activitatea, dar cu fonduri provenite din sponsorizări.
Atât spitalul din Negreşti cât şi cel din Tutova au fost cuprinse în lista celor 67 de unităţi sanitare propuse pentru reprofilare în cămine de bătrâni.