/Valerian Vreme: Sper ca in acest an IBM sa devina un centru foarte important al cercetarii in domeniul medical

Valerian Vreme: Sper ca in acest an IBM sa devina un centru foarte important al cercetarii in domeniul medical

Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Valerian Vreme, a declarat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că speră ca în acest an IBM să devină un centru foarte important al cercetării în domeniul medical prin IMB Research.
‘Acest proiect este mai discret prezentat, la ora actuală IBM Research şi-a orientat intenţia de a venit în Târgu Mureş pentru a dezvolta acest centru de cercetări pe domeniul medical – cu toate că atunci când vorbim de IBM ne gândim la IT. El (IBM – n.r.) vine cu o divizie de cercetare pe domeniul medical, urmează ca în următoarele luni. Pe planul care e pus pe hârtie sunt deadline-uri foarte clare. Eu sper ca în acest an IBM-ul să devină un centru foarte important al cercetării în domeniul medical cu această colaborare cu IMB Research’, a subliniat Valerian Vreme.


Venirea IBM Research face parte din Strategia ‘Digital Mureş’, care are două componente, prima se referă la o infrastructură modernă de servicii public-private, iar a doua la construcţia şi dezvoltarea unui parc tehnologic specializat pe informatică medicală.
Potrivit strategiei, infrastructura de servicii public-private va genera economii şi va spori confortul cetăţeanului şi al mediului privat, iar ‘Oraşul Ştiinţific pentru Informatică Medicală’, care se va realiza cu ajutorul IBM Research, va contribui la dezvoltarea industriei, a cercetării la nivel global şi va genera mii de locuri de muncă în Târgu Mureş.