/Valcea: Primarul din Balcesti propune ca spitalul sa devina sectie externa a Municipalului din Dragasani

Valcea: Primarul din Balcesti propune ca spitalul sa devina sectie externa a Municipalului din Dragasani

Primarul oraşului Bălceşti, Ion Curelaru, propune ca spitalul orăşenesc “desfiinţat abuziv” de Ministerul Sănătăţii să devină în ultimă instanţă secţie externă a Spitalului Municipal din Drăgăşani.
“Cred că începând de astăzi (joi. nr.), când toată opinia publică a putut observa ce nenorocire se poate întâmpla atunci când nu ai asistenţă medicală specializată atunci când e cazul, reprezentanţii ministerului vor fi mai maleabili. Nu poţi desfiinţa abuziv un spital, începând de azi domnii miniştrii au pe conştiinţă un om. Dar eu am să propun în CL şi în CJ, dacă MS se încăpăţânează se desfiinţeze spitalul, ca spitalul orăşenesc din Bălceşti să devină măcar secţie externă a Municipalului din Drăgăşani. Putem contribui şi financiar.

Nu ţinem cu dinţii de scaunele de directori, important ca omul din zonă să aibă unde primi un prim ajutor să nu moară în stradă. Aici trebuie să rămână spital”, a declarat, joi, pentru AGERPRES, primarul din Bălceşti.
În acest sens, Curelaru spune că va discuta propunerea sa cu preşedintele CJ Vâlcea, Ion Câlea, pentru o decizie finală.
Un bărbat de 41 de ani a decedat joi dimineaţă în curtea fostul spital orăşenesc din Bălceşti, desfiinţat pe 1 aprilie prin ordin al Ministerului Sănătăţii.
Persoana decedată în curtea fostului spital din Bălceşti ar fi avut şanse să trăiască dacă spitalul nu ar fi fost desfiinţat, a declarat, pentru AGERPRES, fostul director medical al unităţii sanitare dr. Victoria Şenche.
“Cazul este trist. Sanda Ion din comuna Laloşu a avut dimineaţă probleme de sănătate. Medicul de dispensar din comună nu avea program azi. Fiul său a sunat aici la Ambulanţă dar din cele două salvări nu era niciuna disponibilă. Atunci i s-a spus să vină cu tatăl său aici. A ajuns la poarta spitalului. Din câte se ştie acesta are lacăt pe poartă fiind închis de pe data de 1 aprilie, s-a dus în curte, lângă spital, unde este un dispensar medical. Dar şi aici cabinetele medicale erau închise pentru că nu se ştie încă ce statut mai avem noi medicii, este o nebuloasă totală. Între timp, cât fiul dumnealui a căutat un medic, omul a decedat”, a precizat dr. Victoria Şenche.
Spitalul orăşenesc din Bălceşti a fost închis pe 1 aprilie şi propus pentru a fi reprofilat în cămin de bătrâni.
Spitalul deservea populaţia din sud-vestul judeţului Vâlcea, printre care şi comuna vecină, Laloşu.