/Valcea: Fundatii din SUA si Anglia si-au manifestat intentia de oferi donatii spitalului din Balcesti

Valcea: Fundatii din SUA si Anglia si-au manifestat intentia de oferi donatii spitalului din Balcesti

Fundaţii din SUA şi din Anglia şi-au manifestat intenţia de a oferi donaţii finaciare pentru a suporta medicamente şi salariile personalului medical care lucrează voluntar la Spitalul din Bălceşti, a declarat marţi, pentru AGERPRES, primarul oraşului, Ion Curelaru.
“Am fost contactat deja de două fundaţii din Statele Unite şi una din Anglia pentru a oferi donaţii financiare. Primăria va deschide un cont unde aceste donaţii vor fi primite. Mai mult, aşteptăm şi donaţii din partea oamenilor de afaceri din zonă. Nu e nimic rău sau ilegal, dimpotrivă este un gest nobil de a spijini financiar camera de gardă şi serviciile primare ale unei unităţi medicale. Dacă Ministerul nu a gândit serviciul de asistenţă medicală primară, noi o facem”, a precizat primarul Curelaru.


După decesul de săptămâna trecută al unui bărbat de 41 de ani în curtea spitalului din Bălceşti, unitate sanitară desfiinţată la 1 aprilie, primarul spune că a fost suplimentat numărul de ambulanţe din oraş, de la 2 la 4.
Primarul mai spune că se află în proces cu Ministerul Sănătaţii, dar că “un centru pentru vârstnici nu va funcţiona la spital”.
“Ori centru de asistenţă medicală, ori secţie externă a spitalului municipal din Drăgăşani, ori secţii private medicale, dar în nici un caz aici nu va funcţiona un cămin de bătrâni”, a spus Ion Curelaru.
Spitalul din Bălceşti a fost redeschis voluntar la sfârşitul săptămânii trecute pentru cazuri de prim ajutor. Din vechiul personal lucrează în prezent 5 medici şi 6 asistente pe cele trei secţii – interne, pediatrie şi ginecologie, cu un program 8 -16, nefiind făcute internări.