/Valcea: Demersuri ale Spitalului din Horezu pentru infiintarea unei sectii de primiri urgente

Valcea: Demersuri ale Spitalului din Horezu pentru infiintarea unei sectii de primiri urgente

Reprezentanţii Spitalului orăşenesc Horezu, al treilea ca mărime din judeţul Vâlcea, au depus documentaţia la Ministerul Sănătăţii pentru a înfiinţa un Compartiment de primiri urgenţe în cadrul unităţii sanitare, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul DSP, dr. Maria Murăruş.
“Este un lucru bun demersul întreprins de cei de la Horezu. Spitalul din Horezu este un spital dotat din toate punctele de vedere. Are secţii de chirurgie, cardiologie, pediatrie, ATI, obstetrică etc plus două linii de gardă. Ar fi ideal ca şi cei din Drăgăşani să facă acest pas, pentru că în tot judeţul doar la Râmnicu Vâlcea există o unitate de primiri urgenţe.

Din discuţiile purtate cu responsabilii unităţii spitaliceşti din Horezu a reieşit faptul că sunt îndeplinite condiţiile necesare funcţionării unui asemenea compartiment, în conformitate cu normele în vigoare, atât din punct de vedere al spaţiilor, cât şi al dotărilor cu aparatură medicală, rămăsese doar personalul calificat de rezolvat”, a afirmat dr. Maria Murăruş.
Spitalul din Horezu este o unitate reabilitată în urmă cu un an, deserveşte peste 60.000 de locuitori din zona de vest a judeţului Vâlcea. Are 160 de paturi, 226 de angajaţi, dintre care 21 sunt medici specialişti la care se adaugă 8 rezidenţi.
În judeţul Vâlcea, alături de Spitalul din Horezu, mai există Spitalul Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea, Spitalul Municipal din Drăgăşani şi Spitalul orăşenesc din Brezoi.
Săptămâna trecută, Spitalul orăşenesc din Bălceşti a fost desfiinţat prin hotărâre de consiliu local şi transformat în Centru pentru vârstnici.