/Universitatea de Vest din Arad, in revista de prezentare a Consortiului `Del Borsodi`din Miskolc

Universitatea de Vest din Arad, in revista de prezentare a Consortiului `Del Borsodi`din Miskolc

Activitatea Universităţii de Vest ”Vasile Goldiş” din Arad este prezentată pe larg în paginile unei reviste editate de Consorţiul Social şi Medical ”Del Borsodi” din Miskolc, Ungaria, între cele două instituţii existând o colaborare în ceea ce priveşte tratamentul pacienţilor afectaţi de boala Alzheimer, concretizată în deschiderea Centrului de Tratament şi Cercetare de la Socodor.
Potrivit prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rectorul UVVG Arad, revista ”Klaszterunk tagjai” este redactată în patru limbi şi prezintă membrii Consorţiului Social şi Medical ”Del Borsodi”, care sunt din mediul universitar, social, medical.


”De doi ani, UVVG este membră a Consorţiului Social şi Medical ‘Del Borsodi’, derulând cu acesta diferite acţiuni de cercetare ştiinţifică, în special legate de cercetarea şi tratamentul pacienţilor afectaţi de boala Alzheimer, deschiderea Centrului de Tratament şi Cercetare al bolii de la Socodor fiind de altfel rezultatul acestei colaborări”, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, rectorul UVVG Arad.
Centrul de Tratament şi Cercetare al bolii Alzheimer din comuna arădeană Socodor este un proiect comun realizat de Universitatea de Vest ‘Vasile Goldiş’, împreună cu SC Terapeutica SA – Spitalul ”Sf. Gheorghe” din Chişineu-Criş şi Consorţiul ”Del Borsodi” din Miskolc, valoarea proiectului depăşind 5 milioane de euro.
Centrul de la Socodor cuprinde 10 saloane cu două paturi pentru bolnavi, servicii medicale, baze de tratamente şi agrement şi este dotat cu aparatură de ultimă generaţie pentru teste de biologie moleculară, anatomopatologie şi biochimie, cele mai recente achiziţii fiind cele două dispozitive, unul de măsurare în geriatrie preventivă şi unul biocibernetic, donate de Consorţiul Social şi Medical ”Del Borsodi”, din Miskolc, Ungaria.