/Tulcea: Unitate de Primire a Urgentelor la Sulina

Tulcea: Unitate de Primire a Urgentelor la Sulina

Prefectul judeţului Tulcea, Vasile Gudu, susţine înfiinţarea la Sulina a unei Unităţi de Primire a Urgenţelor (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea, după ce şi-a încetat activitatea Centrul de sănătate din cel mai estic oraş al ţării.
‘Consiliul Judeţean, ca administrator al SJU, a acceptat ideea de a înfiinţa la Sulina o UPU. Am siguranţa că şi directorul spitalului va accepta această idee, în condiţiile în care finanţarea va fi asigurată de ministerul de resort’, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, reprezentantul Guvernului în teritoriu, Vasile Gudu.
Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, la UPU din Sulina a SJU Tulcea serviciile de asistenţă medicală vor fi asigurate de personalul care este deja acolo, specialişti pe medicină de urgenţă.


În urma deciziilor Ministerului Sănătăţii, începând cu data de 1 aprilie, Centrul de Sănătate din Sulina şi-a încetat activitatea, autorităţile tulcene susţinând public că în acest oraş turistic vor fie să înfiinţeze un centru de permanenţă medicală, fie o UPU a SJU Tulcea.
Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică a emis autorizaţii de funcţionare pentru două centre de permanenţă medicală în oraşul Babadag, unde în acest an a încetat să funcţioneze un spital, şi în comuna Luncaviţa, un alt centru de permanenţă funcţionând deja de câţiva ani la Murighiol.