/Tulcea: Sectie externa a Spitalului Judetean de Urgenta, la Babadag

Tulcea: Sectie externa a Spitalului Judetean de Urgenta, la Babadag

Autorităţile tulcene încearcă să transforme dispensarul TBC al Spitalului orăşenesc Babadag într-o unitate externă a Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Tulcea.
Prefectul judeţului Tulcea, Vasile Gudu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că speră ca în acest mod să se rezolve şi problema personalului medical al spitalului din Babadag, care de la 1 aprilie ar fi trebuit să se transforme în centru pentru bătrâni.
”Se pare că încă de la început conducerea spitalului din Babadag agrea ideea înfiinţării unui centru pentru persoanele vârstnice. (…) În ceea ce priveşte situaţia din Sulina, cred că acolo vom avea în continuare o unitate spitalicească”, a menţionat acesta.


La rândul său, directoarea adjunctă a Autorităţii de Sănătate Publică (ASP), Ileana Negru, prezentă la conferinţa de presă, a declarat că la Sulina se doreşte menţinerea unei unităţi cu 10 paturi.
”Este important să rămână o unitate cu paturi în Sulina, pentru că, în 1977, când a început epidemia de holeră, primul caz a fost diagnosticat la Sulina”, a afirmat Negru.
Reprezentanta ASP a mai spus că s-au purtat discuţii cu medicii de familie din judeţ pentru ca aceştia să acorde asistenţă medicală în Sulina, însă niciunul dintre ei nu a dorit să lucreze în cel mai estic oraş al ţării.
Potrivit acesteia, discuţiile cu autorităţile naţionale de resort pentru menţinerea unităţii din Sulina continuă încă.
Începând cu 1 aprilie, Spitalul orăşenesc Babadag şi Centrul de sănătate din Sulina ar fi trebuit să fie închise şi transformate în unităţi sociale pentru persoanele în vârstă. Conform Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, la data respectivă, niciuna dintre cele două unităţi nu depusese cerere de finanţare pentru a nu fi închise, motiv pentru care nu au mai beneficiat de fonduri din partea Casei, ele supravieţuind cu resurse proprii.