/Tulcea: Saloane speciale pentru mame si nou-nascuti

Tulcea: Saloane speciale pentru mame si nou-nascuti

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea a finalizat cele cinci saloane amenajate special pentru mame şi nou-născuţi, acestea putând fi utilizate începând de joi.
”Avantajul acestui sistem îl reprezintă faptul că e mult mai puţin traumatizant ca nou-născutul sănătos să stea lângă mama lui, să fie alăptat de mamă şi, în general, există un confort psihic pentru mamă să-şi vadă copilul”, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul SJU, Ion Popescu.
Cele patru saloane, dotate cu aparate de aer condiţionat, televizoare şi frigidere, au câte trei paturi pentru mame şi trei paturi pentru nou-născuţi, într-o rezervă existând locuri pentru alte două perechi mame-nou-născuţi.
”Ne dorim ca toate saloanele din spital să arate la fel, dar este important că facem paşi în sensul acesta. Sperăm să mai facem câţiva în perioada care urmează”, a menţionat directorul.


Potrivit sursei citate, valoarea investiţiei pentru amenajarea celor cinci saloane a fost de 150.000 de lei.
Următoarele proiecte pe care conducerea SJU intenţionează să le deruleze vizează achiziţionarea unui aparat tomograf şi reabilitarea secţiei de Terapie Intensivă, aceste investiţii urmând să înceapă pe parcursul anului.