/Tulcea: Liberalii critica decizia de desfiintare a Centrului de sanatate din Sulina

Tulcea: Liberalii critica decizia de desfiintare a Centrului de sanatate din Sulina

Preşedintele PNL Tulcea, deputatul Octavian Popa, a criticat joi decizia de transformare a Centrului de sănătate din Sulina în centru pentru persoane vârstnice, susţinând că transformarea unităţii medicale într-o secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Tulcea este ‘o încercare de a masca o decizie total neinspirată’.
‘De vreme ce există un spital care funcţionează, ce rost are să înfiinţezi la Sulina un centru medical de permanenţă sau o secţie externă a SJU Tulcea? În opinia mea, este o încercare de a-i păcăli pe oameni şi de a masca o decizie total neinspirată’, a declarat joi, în timpul unei conferinţe de presă, preşedintele PNL Tulcea, Octavian Popa.


Parlamentarul liberal a mai spus că îşi asumă eşecul încercării organizaţiei din Sulina de a strânge semnături din partea locuitorilor oraşului în semn de protest faţă de decizia Ministerului Sănătăţii şi a menţionat că administraţia din Sulina ar trebui să facă eforturi pentru a-i atrage pe medicii specialişti în cel mai estic oraş al ţării.
‘Orice cetăţean a cărui sănătate va fi afectată din cauză că oraşul Sulina nu are asistenţă medicală asigurată poate da Guvernul în judecată, pentru că nu îi asigură dreptul la sănătate, conform Constituţiei’, a menţionat preşedintele organizaţiei judeţene a PNL, deputatul Octavian Popa.
Începând cu data de 1 aprilie, Centrul de sănătate din Sulina ar fi trebuit să se transforme în centru pentru persoanele vârstnice, autorităţile locale şi judeţene continuând însă demersurile pentru transformarea unităţii în secţie externă a SJU, fapt care ar conduce la creşterea numărului medicilor din Sulina, în condiţiile în care Centrul de sănătate are doar doi doctori în momentul de faţă.