/Tulcea: Internari nejustificate in spitale

Tulcea: Internari nejustificate in spitale

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea a criticat miercuri, într-o conferinţă de presă, criteriile pe care trebuie să le îndeplinească o persoană pentru a se interna, dar a menţionat că este nevoie de o modalitate de a stopa internările nejustificate.
“Cred că aceste criterii făcute publice recent se referă doar la internările de urgenţă, pentru că există afecţiuni cronice care se tratează exclusiv în spital. Nu cred că se vor găsi vreodată criterii exhaustive, pentru că este foarte greu”, a precizat directorul SJU, Ion Popescu.
În acelaşi timp, conducerea SJU a menţionat că există şi fenomenul internărilor nejustificate, care a fost însă diminuat şi prin modificarea modului de finanţare a unităţilor spitaliceşti.


“Este foarte greu să analizezi toate internările şi este posibil ca şi noi să avem internări nejustificate. Trebuie să ne gândim, locuim într-un judeţ în care distanţele sunt foarte mari, căile de acces sunt pe apă, un judeţ în care nu toate comunele au cabinet de familie şi atunci îţi asumi o responsabilitate cu privire la soarta pacienţilor. Cred că aceste criterii vor fi orientative şi vor fi completate”, a mai spus Popescu.
Conform unui proiect al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, internările în spitale ar urma să fie realizate doar în cazul în care pacienţii ar prezenta printre simptome pierderea subită a cunoştinţei, a vederii sau a auzului, puls şi tensiune anormale, febră persistentă de peste 38 de grade Celsius sau hemoragie continuă, Ministerul Sănătăţii hotărând să nu ia însă în considerare aceste criterii.