/Tulcea: Doua centre de permanenta medicala, avizate in judet

Tulcea: Doua centre de permanenta medicala, avizate in judet

Direcţia de Sănătate Publică Tulcea a autorizat funcţionarea a două centre de permanenţă în judeţ, acestea urmând să funcţioneze în oraşul Babadag, unde a fost desfiinţat un spital, şi în comuna Luncaviţa.
Directorul DSP, Laurenţia Militaru, a declarat luni pentru AGERPRES că doreşte înfiinţarea în judeţ a mai multor centre de permanenţă, medicii de familie exprimându-şi disponibilitatea pentru a sprijini intenţiile autorităţilor din sănătate.
“A existat o reticenţă din partea medicilor de familie care nu au agreat formula în care aveau anumite obligativităţi, însă ministrul Sănătăţii a ţinut cont de dorinţa medicilor de familie. Necesitatea înfiinţării acestor centre de permanenţă există în continuare, iar medicii de familie au înţeles la rândul lor că trebuie să asigure asistenţă medicală de calitate pentru populaţie şi în afara orelor de program”, a afirmat Laurenţia Militaru.


Ea a spus că şi la Sulina, unde a fost desfiinţat Centrul de sănătate, va începe să funcţioneze un centru de permanenţă.
“La Sulina, avem o situaţie deosebită pentru că nu avem prea mulţi medici de familie care să lucreze în Delta Dunării şi atunci avem nevoie de sprijinul ministrului Sănătăţii”, a conchis şeful DSP Tulcea.
Începând cu 1 aprilie 2011, Spitalul orăşenesc Babadag şi Centrul de sănătate din Sulina au fost închise, conform unei decizii a Ministerului Sănătăţii, în judeţul Tulcea, în prezent, existând Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiu şi Spitalul orăşenesc din Măcin.