/Tulcea: Conservatorii doresc mentinerea Centrului de sanatate din Sulina

Tulcea: Conservatorii doresc mentinerea Centrului de sanatate din Sulina

Preşedintele organizaţiei judeţene PC Tulcea, Rodica Paţă, susţine dorinţa Primăriei oraşului Sulina pentru menţinerea Centrului de sănătate, unitate care la începutul lunii ar fi trebuit să se transforme în centru pentru bătrâni.
Liderul conservatorilor tulceni a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că peste câteva zile se va deplasa la Sulina unde va discuta cu autorităţile locale şi va începe o acţiune de strângere de semnături împotriva aplicării deciziei Ministerului Sănătăţii. Rodica Paţă a apreciat intenţia autorităţilor de a transforma unitatea medicală din Sulina în secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Tulcea.

“În Sulina, nu există un spital bine dotat, dar oamenii ştiau că acolo exista un spital şi că în orice situaţie puteau beneficia de prim-ajutor. Ar fi bine ca Centrul de sănătate să se transforme în secţie externă a SJU din Tulcea, pentru că în jurul Sulinei sunt sate a căror populaţie este izolată pe perioada iernii, dar şi atunci când cotele Dunării cresc”, a explicat ea.
Pe de altă parte, în ceea ce priveşte câştigarea Primăriei comunei Horia de către PDL, la alegerile de duminică, preşedintele conservatorilor tulceni şi-a exprimat dezamăgirea şi a susţinut că rezultatele scrutinului local parţial vor fi analizate în cadrul USL.
Începând cu data de 1 aprilie, Centrul de sănătate din Sulina ar fi trebuit să se transforme în centru pentru persoanele vârstnice. Autorităţile locale şi judeţene au continuat însă demersurile pentru transformarea unităţii în secţie externă a SJU din Tulcea, în paralel dorindu-se înfiinţarea unui centru medical de permanenţă.