/Timis: Protest liberal la spitalul din Buzias

Timis: Protest liberal la spitalul din Buzias

Tinerii liberali au protestat joi în faţa Spitalului din Buziaş, închis la începutul lunii din ordinul ministrului Sănătăţii.
Secretarul Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, liberalul Horia Cristian, a declarat pentru AGERPRES că varianta închiderii spitalului nu este corectă.
“Am purtat discuţii deja atât cu conducerea Spitalului Judeţean Timişoara, cât şi cu cea a unităţii din Buziaş privind transformarea spitalului din Buziaş în secţie externă a “judeţeanului”, dar şi posibilitatea accesării de fonduri europene pentru a-l dota ca centru de recuperare pentru pacienţii vasculari”, a declarat Horia Cristian.


Potrivit acestuia o parte din spital ar fi urmat să rămână cu funcţii de centru de sănătate care să asigure urgenţe şi servicii medicale pentru pacienţii care vin la tratament în staţiune. O altă parte a spitalului ar fi trebuit să rămână ca centru de recuperare pentru pacienţii vasculari.
Pacienţii de la spitalul din Buziaş au fost externaţi sau transferaţi la alte unităţi medicale cu paturi în timp ce localnicii sunt foarte nemulţumiţi că în caz de nevoie nu mai au unde să se interneze.
“Suntem condamnaţi la moarte. Dacă ne îmbolnăvim, putem muri până ajungem la spitalul din Timişoara”, au spus revoltaţi localnicii care s-au alăturat protestului de joi.
O situaţie similară se întâlneşti şi la spitalul din Ciacova închis la începutul lunii unde liberalii vor organiza un protest săptămâna viitoare.
“Prin aceste proteste dorim să informăm populaţia şi să adunăm semnături de la cât mai mulţi oameni. În momentul în care în decurs de doar câteva zile se adună 1.000 de semnături înseamnă că guvernanţii au o problemă. Vom întocmi o scrisoare pe care i-o vom prezenta prefectului, dar şi guvernanţilor”, a adăugat Horia Cristian.
El a subliniat că spitalul din Ciacova ar fi trebuit să fie transformat tot într-o secţie externă a Spitalului Judeţean Timişoara pentru recuperare neuromotorie.