/Teleorman: Colegiul Judetean al Medicilor a inceput ancheta privind moartea unui copil

Teleorman: Colegiul Judetean al Medicilor a inceput ancheta privind moartea unui copil

Biroul executiv al Consiliului judeţean al Colegiului Medicilor (CM) Teleorman a dispus începerea unei anchete disciplinare în vederea soluţionării “cu celeritate şi maximă corectitudine a suspiciunii de malpraxis” ce planează asupra unui ortoped de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria.
Potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES, CM Teleorman “va solicita şi reţine toate înscrisurile medicale care pot fi folosite ca probe şi declaraţii de la persoanele care au legătură directă cu cazul”.


“Numai după administrarea şi analizarea acestora, comisia de disciplină a CM va constata dacă faptele şi împrejurările au constituit ori nu o abatere de la practica medicală sau deontologia profesională”, se mai precizează în comunicat.
În acest caz, o familie din comuna Ţigăneşti acuză medicul ortoped de la spitalul din Alexandria că fiul lor de 11 ani, un copil cu handicap de gradul I, a murit pentru că gipsul pus de doctor, în urma unei fracturi, i-a provocat băiatului o infecţie şi apoi septicemie.