/Suceava: Un milion de lei pentru modernizarea Sectiei de imagistica si a Laboratorului de radiologie de la Spitalul de Urgenta

Suceava: Un milion de lei pentru modernizarea Sectiei de imagistica si a Laboratorului de radiologie de la Spitalul de Urgenta

Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava a inaugurat, joi, Secţia de imagistică şi Laboratorul de radiologie, ambele modernizate prin finanţare guvernamentală şi locală.
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, prezent la eveniment, a declarat că valoarea investiţiei se ridică la aproximativ un milion de lei, iar banii pentru lucrările de modernizare provin de la Guvern şi de la CJ.


Laboratorul de radiologie şi imagistică medicală funcţionează la parterul spitalului şi este deservit de cinci medici. Anul trecut, în cadrul laboratorului au fost efectuate 43.100 de investigaţii radiologice şi se estimează că, în 2011, numărul acestora va ajunge la peste 62.000.
Flutur a spus că atât la Radiologie, cât şi la Imagistică se vor mai investi bani în achiziţionarea de aparatură medicală, amintind că în prezent se fac demersuri pentru cumpărarea unui nou computer tomograf de ultimă generaţie.
În opinia sa, se impune angajarea unor medici pentru că personalul medical este insuficient, având în vedere adresabilitatea din ambulator.
Gheorghe Flutur a subliniat că, din 2009 şi până în prezent, la Spitalul Judeţean au fost executate reparaţii curente şi capitale în valoare de aproximativ 266 milioane de lei, banii provenind de la Guvern, Consiliul Judeţean şi Primăria Suceava.