/Suceava: 1,5 milioane de euro pentru modernizarea maternitatii Spitalului Judetean

Suceava: 1,5 milioane de euro pentru modernizarea maternitatii Spitalului Judetean

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că s-a semnat contractul de finanţare pentru modernizarea Maternităţii Suceava, investiţia de 1,5 milioane de euro urmând să fie finanţată cu fonduri de la Banca Mondială.
Flutur a afirmat că termenul de finalizare a restructurării şi modernizării secţiilor de obstetrică-ginecologie şi neonatologie, care fac obiectul acestei investiţii, este aprilie 2012. El a precizat că, după finalizarea lucrărilor, maternitatea de la Suceava va deservi şi judeţul Botoşani.


Investiţia are în vedere, printre altele, recompartimentarea saloanelor existente, astfel încât acestea să corespundă normelor în vigoare, respectiv şapte metri pătraţi/ pat, dar şi echiparea fiecărui salon cu grup sanitar ce include şi un duş.
Totodată, modernizarea include şi amenajarea a trei săli de operaţie, nouă paturi pentru anestezie şi terapie intensivă.
La final, maternitatea va dispune de patru săli individuale de naşteri, 41 de paturi pentru gravide, 38 de paturi pentru lăuze şi 18 paturi pentru copiii născuţi prematur. De asemenea, vor exista spaţii speciale pentru biberonie şi sterilizare.
Gheorghe Flutur a menţionat că, până în prezent, în Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava s-au investit aproximativ 10 milioane de euro.
“Spitalul Judeţean Suceava este cotat astăzi printre cele mai moderne din ţară. Din 24 de secţii 20 au fost deja modernizate. Totodată, sălile de operaţii au fost reabilitate şi dotate la standarde înalte, astfel încât, în viitor, sperăm ca la Spitalul Judeţean să opereze medici din străinătate. Bani s-au alocat şi pentru modernizarea maternităţii municipiului Rădăuţi, în jur de 500.000 de euro, ca şi pentru maternitatea din Vatra Dornei”, a precizat Flutur.