/Spitalul pentru Copii “Sf. Maria” a fost dotat cu aparate moderne donate de o fundație

Spitalul pentru Copii “Sf. Maria” a fost dotat cu aparate moderne donate de o fundație

Trei aparate moderne, un monitor cu echipare neonatală, un monitor cu echipare pediatrică și un monitor cu echipare pediatrică vor fi utilizate în Secția Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului de Pediatrie “Sfânta Maria” din Iași. Fundația Scheherazade a livrat Spitalului de Pediatrie Sfânta Maria din Iași trei monitoare moderne, suma la care aparatura de ultimă oră este evaluată fiind de 55.000 de euro. Acestea se adaugă investițiilor pe care Consiliul Județean Iași le-a făcut în acest an în echipamente la spital în sumă de aproape 500.000 de euro.

Dotarea cu aparatură de ultimă generație se alătură altor investiții care vor fi efectuate la același spital.

“În prezent reabilităm fosta clădire de preparare seruri, clădire aflată în incinta spitalului și care nu mai era folosită. Va fi gata la finalul acestei luni. Cea mai mare parte a consultațiilor care se dădeau în incinta de spital se vor muta în acea clădire, astfel încât toți părinții care vor veni din luna mai cu copii lor nu vor mai urca la etaje unde sunt pacienți și unde mediul trebuie să fie aseptic, ci vor merge în această clădire reabilitată și pusă la dispoziție de către noi”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, Cristian Adomniței, președintele Consiliului Județean Iași.

El a adăugat că procesul de reabilitare completă a unității medicale amintite va fi încheiat peste patru ani.

“Acest spital, construit acum peste 40 de ani, nu a avut parte niciodată de reparații capitale. El a fost proiectat și construit pentru 270 de paturi, dar din cauza numărului mare de bolnavi a ajuns ca astăzi să aibă peste 650 de pături în aceeași clădire. Spațiile și fluxurile sunt îngreunate, reparația urmând a se realiza fără închiderea spitalului, pe etaje. Suma totală care a reieșit în urma studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic este de 19 milioane de euro”, a mai spus șeful CJ Iași.

Conform acestuia, există deja un acord exprimat atât de ministrul Nicolae Bănicioiu, cât și de secretarul de Stat Răzvan Vulcănescu, de a finanța împreună cu Ministerul Sănătății această lucrare. Spitalul are peste 23.000 de metri pătrați și deservește nu numai cazurile din județul Iași, ci și din întreaga Moldovă.

AGERPRES / (A — autor: Daniela Malache, editor: Marius Frățilă)

Foto: (c) Adrian CUBA / Arhiva AGERPRES