/Spitalul de Pneumoftiziologie ‘Tudor Vladimirescu’ va beneficia de o salină în valoare de 230.000 de lei

Spitalul de Pneumoftiziologie ‘Tudor Vladimirescu’ va beneficia de o salină în valoare de 230.000 de lei

Spitalul de Pneumoftiziologie “Tudor Vladimirescu” din localitatea Dobriţa va avea, începând de săptămâna viitoare, una dintre cele mai moderne saline de suprafaţă din România, a declarat, luni, managerul unităţii, Tiberiu Tătaru.
Investiţia este realizată din fonduri de la Consiliul Judeţean Gorj, este atribuită prin SEAP de Spitalul de Pneumoftiziologie “Tudor Vladimirescu”, iar valoarea acesteia s-a ridicat, în urma licitaţiei, la suma de 230.000 de lei.
“Este ideală pentru ameliorarea afecţiunilor respiratorii şi ORL, pentru eliminarea problemelor create de infecţii ale tractului respirator, previne răceală şi gripa, eliminarea sforăitului, creşterea imunităţii. Aceste lucruri noi le-am realizat împreună cu o sală de kinetoterapie pentru a reuşi pe parte de recuperare respiratorie să acoperim toată paleta şi ne putem lăuda cu faptul că salina este prima din ţară în circuitul spitalelor de pneumoftiziologie, iar salina este a treia după Institutul Naţional ‘Marius Nasta’ şi Institutul de la Cluj”, a precizat Tiberiu Tătaru.

Conform sursei citate, în perioada următoare se vor face demersurile pentru ca Spitalul de Pneumoftiziologie “Tudor Vladimirescu” să devină centru regional de diagnostic şi tratare a bolilor pulmonare.

Salina, care are o capacitate de 50 de locuri, va avea două circuite complet separate, unul pentru cei internaţi în spital şi unul pentru persoanele care vin de exterior. AGERPRES