/Spitalele din Peris si Buftea s-ar putea redeschide ca sectii externe ale Spitalului Judetean Ilfov

Spitalele din Peris si Buftea s-ar putea redeschide ca sectii externe ale Spitalului Judetean Ilfov

Spitalele din Buftea şi Periş s-ar putea redeschide şi ar putea deveni secţii operaţionale ale Spitalului Judeţean Ilfov în cazul în care Ministerul Sănătăţii va aviza favorabil propunerea.
Consilierii judeţeni ilfoveni au aprobat, în şedinţa extraordinară de marţi, la cererea preşedintelui CJ Ilfov, Cristache Rădulescu, două proiecte de hotărâre prin care cele două spitale din Buftea şi Periş se vor redeschide.
Prin cele două hotărâri adoptate, spitalele închise de Ministerul Sănătăţii vor deveni din nou operaţionale, ca secţii externe ale Spitalului Judeţean Ilfov.


În cadrul şedinţei, preşedintele Consiliului Judeţean a precizat că la discuţiile purtate cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi cu cei ai Guvernului a solicitat ca cele două secţii externe de la Buftea şi Periş să se încadreze în numărul total de paturi alocat Ilfovului, respectiv 715.
”Practic, noi nu cerem nimic în plus, ci vrem doar să reorganizăm ceea ce avem deja alocat ca şi număr de paturi. Este incorect faţă de ilfoveni ca un spital precum cel de la Buftea – unde s-au născut anul trecut 2.800 de copii – să se închidă, mai ales că acesta, pe lângă Maternitate, asigură şi urgenţele minore ale locuitorilor din zonă. La fel se întâmplă şi cu spitalul de la Periş, care asigură tratament oncologic bolnavilor de cancer, iar închiderea acestuia ar însemna un drum istovitor la Bucureşti pentru aceşti bolnavi”, a subliniat Cristache Rădulescu.
El şi-a exprimat speranţa că Ministerul Sănătăţii va aviza favorabil, cât mai repede, soluţia adoptată de Consiliul Judeţean, astfel încât cele două secţii externe să înceapă să funcţioneze cât mai repede.