/Specialisti de la Centrul Medical Anadolu (Turcia), in vizita in Romania

Specialisti de la Centrul Medical Anadolu (Turcia), in vizita in Romania

Doi medici ai Centrului Medical Anadolu din Turcia, renumiţi în tratarea cancerului, prof. dr. Kayihan Engin – oncologie şi prof. dr. Fatih Gucer – ginecologie, au prezentat marţi, într-o conferinţă de presă, cele mai noi şi revoluţionare metode în tratarea cancerului, precum şi aparatul Cyberknife.
Prof. dr. Fatih Gucer a făcut referire la cazuri spectaculoase de cancer, tumori gigant, boli grave transmise pe cale sexuală tratate în clinica Anadolu, dar la şi soluţii de ultimă generaţie pentru prevenirea îmbolnăvirii şi tratamente care scapă pacienţii de intervenţii chirurgicale.
În centrul din Istanbul, considerat unul dintre cele mai bune spitale pentru terapie medicală din Eurasia, s-au tratat foarte mulţi români, cu rezultate remarcabile.


În cadrul conferinţei, oaspeţii turci au adus în discuţie modalităţile prin care, la solicitarea pacienţilor sau medicilor, se poate obţine o a doua opinie fără plată (“second-opinion for free”) privind diagnosticul imagistic din partea unor renumiţi specialişti ai clinicii din Turcia.
Astfel, o persoană care doreşte o a doua opinie privind diagnosticul poate trimite pe mail analizele făcute în România, incluzând şi CD-ul cu rezultatele de la computer tomograf sau PET CT, medicii turci le analizează şi dau o a doua opinie. Se pot face şi videoconferinţe la care participă medicii turci, medicii din ţară şi pacientul. Radiochirurgia robotizată – Cyberknife – reprezintă un sistem fără cadru, noninvaziv de radioterapie stereotaxică, care tratează tumorile localizate oriunde în corp.
Cyberknife este un sistem robotizat care utilizează structura scheletică a corpului drept referinţă, eliminând nevoia cadrului invaziv pentru leziunile intracraniene.
Acesta poate fi folosit la nivelul întregului corp, inclusiv în zone ale măduvei spinării şi coloanei vertebrale, utilizând una sau mai multe fracţii.
Anadolu Medical Center din Istanbul este un spital recunoscut la nivel internaţional, dotat cu echipamente de ultimă generaţie. Clinica Anadolu lucrează într-un parteneriat strategic cu Spitalul Johns Hopkins, aflat, pentru a 18-a oară consecutiv, în topul US News & World Report’s ‘Honor Roll’ al Spitalelor Americane.
Centrul medical asigură îngrijiri de înalt nivel pentru pacienţi în domeniile oncologie, cardiologie şi chirurgie cardiovasculară, neurologie şi neurochirurgie, ortopedie şi sănătatea femeii.