/Sorin Oprescu: Nimeni nu doreste sa desfiinteze cabinetele medicale

Sorin Oprescu: Nimeni nu doreste sa desfiinteze cabinetele medicale

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu a declarat, marţi, că nu se intenţionează desfiinţarea cabinetelor medicale din Capitală şi se încearcă găsirea unui tarif cât mai aproape de realitate.
“I-am chemat pe membrii comisiei din Consiliul General la discuţii, şi după aceea să port o întrevedere şi cu medicii pe această problemă, pentru a găsi o valoare a redevenţei, iar aceşti bani să fie reinvestiţi în cabinetele medicale, că nimeni nu doreşte să le desfiinţeze, iar eu sunt ultimul să mă apuc să desfiinţez colegi”, a precizat Oprescu în timpul unei vizitei la noul sediu al Casei de Ajutor Reciproc al Pensionarilor “Umanitatea”.


Primarul general a spus că, în principiu, s-a avansat suma de 49 euro pe metru pătrat ca redevenţă plătită de medici municipalităţii.
“Probabil că e mult, probabil că au dreptate medicii, mai ales pe vremurile acestea, însă aceasta a fost o hotărâre”, a mai spus edilul-şef.
Sorin Oprescu a adăugat că doreşte ca acest tarif să fie gândit de aşa manieră încât medicii să-şi desfăşoare activitatea în condiţii civilizate.
Potrivit informaţiilor furnizate de primarul general, în prezent în Bucureşti sunt peste o mie de spaţii deţinute de medici, spaţii care în primă instanţă ar fi trebuit să fie vândute în conformitate cu legea, însă ulterior consilierii municipali nu am mai fost de acord şi au ales soluţia plăţii unei redevenţe către Primăria Capitalei.