/Solutie de incalzire alternativa la Sectia de Neonatologie a SCJ Mures

Solutie de incalzire alternativa la Sectia de Neonatologie a SCJ Mures

Societatea de termoficare RFV Mureş Energy va asigura o soluţie de încălzire alternativă pentru copiii născuţi prematur de la Secţia de Neonatologie Prematuri din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Gabor Dacz, managerul societăţii.
El a precizat că societatea de termoficare a pus în funcţiune, în cursul acestei săptămâni, un modul termic care va asigura un serviciu mai eficient din punct de vedere energetic pentru clădirea Secţiei de Neonatologie.


“La modulul termic de la Neonatologie, scopul e în primul rând de a creşte siguranţa alimentării cu energie termică a acestui spital, astfel încât să putem, în orice perioadă a anului, să garantăm că există 24 de grade Celsius în interior, pentru ca nou-născuţii de acolo să nu aibă niciun fel de problemă din punct de vedere al confortului”, a declarat Gabor Dacz.
Potrivit acestuia, modulul termic a costat în jur de 7.000 de euro, este un utilaj care realizează prepararea apei calde ce asigură încălzirea clădirii. Reprezentantul RFV Mureş Energy a precizat că este vorba despre o instalaţie mică, în exteriorul clădirii, bine izolată termic, unde există un rezervor de 200 de litri şi unde se încălzeşte apa.
“Prepararea se face la faţa locului, e reglabil, temperatura e uşor de ajustat. Neonatologia ne-a solicitat şi nouă şi vechiului furnizor o soluţie alternativă de încălzire. Perioada sezonului rece s-a terminat de două săptămâni, dar ei au nevoie de căldură în continuare”, a spus Dacz.
Prin noua investiţie, dacă temperatura exterioară scade sub 24 de grade Celsius, la secţie sistemul porneşte automat.
“Acest sistem funcţionează la fel ca o centrală pe gaz, dar sursa e apa caldă. Orice consumator poate folosi modulul, pentru apă caldă şi încălzire, fără probleme, nu depinde dacă e sau nu sezonul de încălzire. Dacă va fi cazul, fiecare bloc sau unitate va putea apela la această soluţie, pe care noi am pus-o în practică la Gheorgheni”, a precizat Gabor Dacz.