/Sibiu: Ecograf de ultima generaţie, donat Spitalului Judetean

Sibiu: Ecograf de ultima generaţie, donat Spitalului Judetean

Universitatea de stat “Lucian Blaga” din Sibiu a donat luni Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din oraş un ecograf Doppler color, de ultimă generaţie, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.
Noul ecograf va fi inaugurat miercuri. El va funcţiona la Clinica Radiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu şi va deservi întreaga comunitate sibiană.
Totodată, aparatul va servi la pregătirea medicilor care doresc să obţină atestatul în ecografie şi la alte activităţi de cercetare, beneficiarul ultim fiind tot pacientul care va primi îngrijiri de calitate, făcute de profesionişti pe baza unor diagnostice exacte şi a unor tratamente de ultimă oră, precizează comunicatul.


Investiţia de aproximativ 500.000 de lei a fost făcută de Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu în cadrul proiectului “Integrarea cercetării româneşti în contextul cercetării europene – burse doctorale”, proiect finanţat prin Fondul Social European, în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.
Aparatul achiziţionat include, pe lângă funcţiile de bază ale unui ecograf, o serie de module de lucru, printre care un modul de achiziţie 3D a imaginii ţesuturilor şi unul de achiziţie 4D cu traductor dedicat, un modul special de analiza părţilor moi şi a structurilor grase, un modul de achiziţie 3D a imaginii specializat pentru regiunea mamară, un sistem de analiză a ţesutului hepatic şi altele.
Toate aceste funcţii cresc capacitatea de diagnosticare a pacienţilor în cadrul spitalului sibian, prin posibilitatea unor investigaţii ale maselor tumorale din sân şi stabilirea caracterului malign sau benign al acestora, a stabilirii gradului de fibroză hepatică etc.