/Senatorul Ion Rotaru: Va fi emisa OUG de reglementare a programului de stimulare financiara a personalului din spitale

Senatorul Ion Rotaru: Va fi emisa OUG de reglementare a programului de stimulare financiara a personalului din spitale

Preşedintele Comisiei pentru sănătate din Senat, Ion Rotaru, spune că ministrul Attila Cseke i-a confirmat că, în maxim două săptămâni, va fi emisă ordonanţa de urgenţă care reglementează programul de stimulare financiară a cadrelor medicale cu bani de la bugetele locale.
“Am vorbit cu ministrul Cseke şi acesta a exprimat ideea că, în maxim două săptămâni, se va emite o ordonanţă de urgenţă care să reglementeze acest lucru. Aceste stimulente financiare se vor acorda în baza unor criterii de performanţă stabilite de minister, la care se pot adăuga altele, ale autorităţilor publice locale, conform proiectului de act normativ”, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, senatorul Ion Rotaru (PSD).


Proiectul privind stimularea financiară a cadrelor medicale cu bani de la bugetele locale este o propunere a preşedintelui Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, care a fost deja publicată pe site-ul Ministerului Sănătăţii.
“A apărut pe site-ul ministerului propunerea Brăilei de stimulare a cadrelor medicale. Este o propunere a mea personală şi nu este singura. Am mai propus despărţirea dintre public şi privat în spitale. Consiliile judeţene şi primăriile, care consideră că pot stimula, nu este obligatoriu, activitatea medicală să poată aloca bani de la bugetele locale, în funcţie de nişte criterii, care vor fi propuse de spital şi aprobate în plenul CJ”, a declarat Bunea Stancu.
Conform proiectului de act normativ, personalul medico-sanitar din unităţile sanitare administrate de autorităţile locale din judeţele Brăila, Bihor, Hunedoara şi Satu Mare, care au acceptat să participe la proiectul ministerului, vor putea beneficia, lunar sau trimestrial, de venituri suplimentare în bani de la bugetul autorităţii locale.
Printre criteriile stabilite de Ministerul Sănătăţii se află comportamentul personalului medico-sanitar faţă de pacienţi prin chestionarea acestora, rezultatele obţinute de medic la creşterea raportului bolnavi trataţi ambulator şi în regim de spitalizare comparativ cu bolnavi internaţi în regim de spitalizare continuă sau timpul de aşteptare a pacienţilor programaţi la ambulatoriile de specialitate.