/Senatorul Ion Rotaru: Spitalul Judetean Braila are sanse reale sa obtina categoria a II-a la acreditare

Senatorul Ion Rotaru: Spitalul Judetean Braila are sanse reale sa obtina categoria a II-a la acreditare

Preşedintele Comisiei de Sănătate din Senat, Ion Rotaru, susţine că Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila are şanse reale să obţină categoria a II-a, deoarece întruneşte toate condiţiile pentru acreditarea în această categorie.
‘Spitalul Judeţean Brăila întruneşte astăzi condiţiile de categorie a II-a, cu planul de conformare care a fost făcut, care poate fi realizat până la 31 decembrie. Brăila are perspective şi şanse reale de a deveni un spital de categoria a II-a, ceea ce creează premise pentru o performanţă mai bună, un act medical mai bun şi o adresabilitate mult mai mare’, a declarat Rotaru pentru AGERPRES.


Consiliul Judeţean Brăila va investi anul acesta aproximativ 30 de milioane de lei în Spitalul Judeţean de Urgenţă, pentru modernizarea şi dotarea secţiilor de Terapie Intensivă, Neurochirurgie, Pediatrie şi Cardiologie, după cum a declarat preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, care a adăugat că, la dotările care sunt astăzi în spitalul din Brăila, acesta s-ar putea încadra lejer în categoria I.
‘Vrem să avem o Terapie Intensivă care să rezolve problemele brăilenilor. În prima şedinţă de CJ se va intra cu investiţia pentru sălile de operaţie. Sunt într-o fază avansată şi demersurile pentru secţiile de Pediatrie şi Cardiologie. Ne-am propus să facem şi o secţie de Neurochirurgie dotată ultramodern. Sunt 250-300 de miliarde lei vechi pe care îi vom cheltui în 2011 pentru investiţii în Spitalul Judeţean’, a explicat Stancu.
CJ Brăila are în derulare şi un proiect de înfiinţare în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă a unui centru de excelenţă pentru chirurgia urechii, nasului şi gâtului, dotat la standarde internaţionale, proiect care urmează după inaugurarea unicului centru de tratament complet al glaucomului, eveniment care a avut loc duminică, 10 aprilie.
Centrul Judeţean de Glaucom este o investiţie în valoare de peste 200.000 de euro, realizată în exclusivitate din bugetul CJ Brăila, dotările pentru diagnosticarea şi tratarea glaucomului fiind la nivelul anului 2011.
La Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a fost inaugurat, în iulie 2010, un Centru de Imagistică în valoare de două milioane de euro, dotat cu aparatură medicală de ultimă generaţie, investiţie suportată tot din bugetul CJ Brăila.
Centrul este dotat cu ‘Echipament de imagistică medicală prin rezonanţă magnetică nucleară, pentru întregul corp RMN’, ‘Echipament de imagistică medicală – osteodensiometru DXA – pentru măsurarea densităţii osoase’, ‘Echipament de litotripsie cu localizare cu raze X’, ‘Echipament destinat diagnosticului imagistic prin tomografie computerizată – CT’ şi ‘Ecograf Doppler color, pentru utilizarea multiplă de înaltă performanţă.