/Scoala de vara organizata de Fundatia Antibiotice – Stiinta si Suflet

Scoala de vara organizata de Fundatia Antibiotice – Stiinta si Suflet

Fundaţia ‘Antibiotice – Ştiinţă şi Suflet’, în colaborare cu lectori ai Universităţii “Al. I. Cuza Iaşi”, dar şi din alte instituţii de învăţământ, organizează în perioada mai-august “Şcoala de vară a+”, se arată într-un comunicat al Fundaţiei.
Aflată la a doua ediţie, şcoala se adresează atât angajaţilor firmei, cât şi viitorilor specialişti care vor alege să activeze în domeniul farmaceutic.
Prima componentă a proiectului, cea dedicată angajaţilor companiei, are drept scop creşterea nivelului de pregătire profesională şi dezvoltare personală.
“Compania Antibiotice consideră vital procesul de cunoaştere pentru o firmă care activează pe o piaţă competitivă, cum e cea farmaceutică. Din acest motiv, programul de instruire se adresează majorităţii angajaţilor, atât salariaţi care ocupă funcţii de conducere – top manageri, middle manageri, manageri de linie – cât şi personal de execuţie cu studii superioare sau cu studii medii”, a explicat Mihaela Ceucă, manager proiect.


În final, după evaluarea rezultatelor, vor fi acordate cursanţilor certificate de participare cu recunoaştere internă.
Angajaţii firmei pot urma unul sau mai multe module de curs din cele opt susţinute atât de cadre didactice ale Universităţii ‘Al. I. Cuza’, cât şi de specialişti ai companiei.
Astfel, un număr de 350 angajaţi vor relaţiona pe diverse teme, precum ‘Creativitate şi inovare’, ‘Leadership şi comunicare’, ‘Legislaţia muncii – modificări importante în 2011’ sau ‘Aspecte ale asigurării calităţii şi autorizării medicamentelor’.
Cea de-a doua componentă a ‘Şcolii de vară a+’, cea externă este adresată studenţilor din anii terminali ai facultăţilor de farmacie şi chimie. Rezultat al colaborării cu instituţiile de învăţământ superior, această componentă are ca obiectiv atragerea de viitori specialişti, prin familiarizarea lor cu mediul de lucru, conceptele şi reglementările din industria farmaceutică.
Astfel, în cadrul parteneriatului cu Facultatea de Farmacie din Iaşi, un grup de 16 studenţi din anul terminal urmează cursurile ‘Şcolii de vară a+’, în perioada mai – iunie 2011.
Ulterior, vor fi susţinute cursuri de instruire pentru studenţii din anii terminali şi absolvenţii facultăţilor de Chimie din cadrul Univ. ‘Al. I. Cuza’ şi de Inginerie Chimică din cadrul Univ. Tehnice ‘Ghe. Asachi’.
“Ştim, mai ales astăzi, că cel mai important capital al companiei sunt oamenii bine instruiţi. Crescându-le nivelul de pregătire şi de motivare ne asigurăm un atu în raport cu competiţia. Pe de altă parte, avem nevoie în domeniile cercetării, producţiei, asigurării calităţii, de tineri bine instruiţi, capabili, care împărtăşesc valorile companiei noastre. Sunt câteva lucruri pe care ni le-am propus în acest proiect, iar rezultatele se văd – avem deja angajaţi în companie 8 farmacişti care au urmat cursurile Şcolii de vară a+ anul trecut şi 250 de angajaţi trecuţi prin cursurile de instruire internă din 2010” , a declarat Ioan Nani, vicepreşedinte al ‘Fundaţiei Antibiotice – Ştiinţă şi Suflet’.