/SCJU Targu Mures va avea cea mai moderna Unitate de Primiri Urgente din tara

SCJU Targu Mures va avea cea mai moderna Unitate de Primiri Urgente din tara

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş va avea cea mai modernă Unitate de Primiri Urgenţe din ţară, în urma unei investiţii în valoare de 5 milioane de lei, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
“Am vizitat noua unitate de primiri urgenţe de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, pe care-l construim nou-nouţ din finanţare integrală a Ministerului Sănătăţii şi la care lucrările merg destul de bine. Este un credit de la Banca Mondială, dar este o finanţare a bugetului de stat, a bugetului Ministerului Sănătăţii şi lucrarea se va ridica în jurul valorii de 50 de miliarde de lei vechi (5 milioane lei – n.r.)”, a precizat ministrul.


El a menţionat că, în următoarele două – trei săptămâni, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti va fi inaugurat un nou UPU, care va deveni “cel mai mare în ţară, unul nou, modern echipat”.
Attila Cseke a arătat că, în prezent, cel mai mare UPU din ţară este cel din Constanţa, inaugurat anul acesta, realizat tot din fondurile Ministerului Sănătăţii, care va fi depăşit ca mărime de UPU de la Spitalul Universitar din Bucureşti.
“Mai avem un UPU pe care-l vom construi la Spitalul Floreasca, dar chestiunea asta va ţine doar până în 15 octombrie când vom veni să inaugurăm UPU de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, unde va fi o unitate de primiri urgenţe de care poate să fie mândru oricine, care nu se va deosebi cu nimic de ceea ce vedeţi în Europa sau în Statele Unite, un UPU nou şi modern”, a accentuat Attila Cseke.