/Satu Mare: Control intern la Spitalul Judetean

Satu Mare: Control intern la Spitalul Judetean

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare va implementa un sistem de control intern prin care va fi atent monitorizată activitatea fiecărei secţii, astfel încât să nu se mai lucreze “pe pierdere”.
Managerul SJU Satu Mare, Adrian Marc, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că sistemul va fi introdus de la 1 iunie.
El a precizat că dintr-o analiză efectuată reiese faptul că din cele 23 de secţii sunt 6 – 8 care “lucrează în pierdere”, adică prestează servicii nedecontate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, deoarece fişele şi celelalte documente nu sunt completate corespunzător de către medici.
La nivelul spitalului va fi formată o echipă cu rolul de a efectua “controlul intern”, asemănător unui audit sau unei supervizări.


“Trebuie să vedem eşantioanele care merg în jos şi cele care merg bine. Vom avea semnale clare din primele luni şi va trebui să facem o corelare. Medicii trebuie să fie atenţi la formalităţi, la modalitatea de descriere a desfăşurării actului medical. Trebuie să şi arătăm că muncim, să facem lucrurile până la capăt”, a spus Adrian Marc.
Pierderile cauzate la SJU din această cauză au fost de 200.000 de lei în trei luni.
Potrivit lui Marc, se vor aplica şi sancţiuni la secţiile cu probleme.