/Sanitas Mures solicita MS sa intre in legalitate in privinta desfiintarii Spitalului din Sarmasu

Sanitas Mures solicita MS sa intre in legalitate in privinta desfiintarii Spitalului din Sarmasu

Uniunea Judeţeană Sanitas Mureş susţine că se va adresa instanţelor de judecată şi organismelor internaţionale dacă Guvernul şi Ministerul Sănătăţii nu vor intra în legalitate în ceea ce priveşte desfiinţarea Spitalului din oraşul Sărmaşu.
Conducerea Sanitas Mureş a afirmat, luni, într-un comunicat de presă, că la desfiinţarea spitalelor nu s-a ţinut cont de reglementările legale în vigoare, cum ar fi Legea 95/1996 privind reforma în domeniul sănătăţii şi Legea 53/2003 (Codul muncii), “emiţându-se hotărâre de Guvern şi ordin al ministrului Sănătăţii care încalcă flagrant aceste prevederi legale şi nici nu ţin cont de interesele pacienţilor sau ale personalului sanitar”.


Sindicatul Sanitas arată că art. 174 din Lgea 95/2006 prevede că spitalele publice se înfiinţează sau se desfiinţează prin hotărâre a Guvernului, iniţiată de Ministerul Sănătăţii, cu avizul Consiliului Local, respectiv judeţean, după caz, şi că în cazul spitalului din Sărmaşu nu există o astfel de hotărâre.
“Hotărârea de Guvern 212 din 9 martie 2011 pentru aprobarea Programului de interes naţional “Dezvoltarea reţelei naţionale de cămine pentru persoanele vârstnice” este emisă în aplicarea legii nr. 515/2003 şi nu a legii 95/2006, deci nu poate fi folosită ca justificare pentru desfiinţarea spitalului. În ceea ce priveşte retribuirea personalului, ordinul ministrului Sănătăţii 232/2011 inventează o legislaţie a muncii inexistentă în România, arătând clar că ministerului îi sunt străine prevederile legale privind relaţiile de muncă”, se mai arată în comunicat.
Potrivit sursei citate, redistribuirile despre care se vorbeşte în ordin nu au niciun temei legal, întrucât transferul personalului între unităţi nu mai este prevăzut din anul 2003 de când Legea 53/2003 a intrat în vigoare.
“Este clar că angajaţilor din Spitalul Sărmaşu va trebui să li se desfacă contractele individuale de muncă şi să li se încheie contracte individuale de muncă cu altă unitate, neexistând altă formă legală, ori în acest caz legislaţia muncii este foarte clară având termene şi proceduri obligatorii de respectat fiind vorba de concedieri colective (notificarea sindicatului, depunerea proiectului la ITM, decizii care să conţină termenul de preaviz cu oferta de locuri de muncă, etc)”, precizează comunicatul Sanitas.
În comunicat se susţine că ordinul ministrului nu respectă nimic din aceste prevederi şi că în situaţia de faţă angajaţii spitalului din Sărmaşu sunt angajaţi cu contract individual de muncă la spital, nu au primit niciun fel de notificare privind încetarea relaţiilor de muncă, astfel încât nu au nicio obligaţie legală de a se înscrie pe vreo listă şi trebuie în continuare plătiţi.
“În consecinţă, solicităm Ministerului Sănătăţii, de urgenţă, să intre în legalitate, în caz contrar, pe lângă acţionarea în instanţă, vom demara acţiuni sindicale”, se mai arată în comunicatul de presă al Sanitas Mureş.