/Salaj: Ambulanta atacata cu toporul de un pacient in localitatea Pria

Salaj: Ambulanta atacata cu toporul de un pacient in localitatea Pria

Un bărbat cu afecţiuni psihice a aruncat în Ambulanţa care venise să îl ducă la spital cu un topor şi mai apoi cu pietre, spărgând parbrizul autospecialei şi fiind la un pas să rănească şoferul maşinii.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, Maria Cristea, la sfârşitul săptămânii trecute, s-a primit un apel pe numărul unic de urgenţă 112 în care s-a specificat faptul că un bărbat în vârstă de 41 de ani, din localitatea Pria, cunoscut ca având afecţiuni psihice, se manifestă violent.
La sosirea Ambulanţei, bărbatul a reacţionat violent, atacând-o cu un topor şi cu pietre.


“Ambulanţa s-a oprit în sat, aproape de domiciliul pacientului – erau nişte oameni pe stradă, Poliţia încă nu ajunsese – s-a oprit să întrebe unde e domiciliul pacientului şi el era acolo. Noi nu aveam de unde să ştim că el era chiar la gard. S-a înfuriat, a luat un topor, şoferul s-a speriat, a dat în marşarier şi aşa nu l-a nimerit pe el prin geamul deschis, a nimerit parbrizul. Pe urmă, cu un bolovan a lovit maşina în lateral”, a declarat, luni, pentru AGERPRES, Ioana Tămaş, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sălaj.
Tămaş a adăugat faptul că urmează să poarte discuţii cu aparţinătorii bărbatului, pentru a stabili cine va suporta înlocuirea parbrizului distrus şi reparaţiile ambulanţei, în condiţiile în care maşina nu este asigurată contra vandalismului.
Pe de altă parte, directorul Ambulanţei Sălaj a precizat că va avea discuţii cu Poliţia şi Jandarmeria, în vederea stabilirii unei mai bune colaborări, pentru a evita repetarea unor asemenea situaţii.