/Proiecte europene pentru instruirea personalului medical din IOB

Proiecte europene pentru instruirea personalului medical din IOB

Institutul Oncologic Bucureşti beneficiază, graţie a două proiecte cu finanţare europeană, de instruire a personalului medical pentru îmbunătăţirea relaţiilor pacient-medic şi adaptabilităţii faţă de tehnologiile noi medicale.
Proiectul “Formare profesională pentru creşterea adaptabilităţii personalului unui spital la noile tehnologii şi la noile modele organizaţionale necesare în managementul descentralizat din sistemul de sănătate” a fost lansat, miercuri, pentru o perioadă de doi ani şi îşi propune realizarea unor cursuri adresate către aproape 1.500 de cursanţi, grupul ţintă fiind stabilirea a 3.000 de cadre.


În valoare de 1,8 milioane lei, proiectul va contribui la nevoia reală de instruire a personalului medical şi adaptarea angajaţilor la toate categoriile tehnologiei medicale, inclusiv cele prin utilizarea tehnologiilor informatice prin modernizarea fluxului de comunicaţie, a declarat pentru AGERPRES, Remus Tudorică, director general al Centrului de programe în informatică, partener în proiect.
Acesta a arătat că activităţile presupun utilizarea de noi echipamente, a noilor tehnologii de investigare şi implementare a instrumentelor informatice din activitatea medicală.
Pe perioada acestui proiect circa 1.500 de persoane se pot instrui individual, fiind însă monitorizate de specialişti, prin utilizarea unei platforme electronice cu suporturi de curs.
Proiectul are ca scop şi elaborarea unei platforme electronice, iar echipa care se va forma va deveni cadru formator care va instrui la rândul său alte persoane.
De asemenea, Institutul Oncologic Bucureşti a încheiat în această perioadă şi proiectul “Profesionişti bine pregătiţi, pentru servicii medicale publice de calitate în oncologie”, derulat în perioada 2009-2011.
În acest proiect s-au făcut cursuri pentru 448 de medici, asistenţi şi infirmieri în vederea creşterii calităţii personalului medical.
“Au fost susţinute cursuri de comunicare, relaţie terapeutică, management al stresului specific de oncologie, IT, securitate ocupaţională şi perfecţionare”, a declarat dr. Xenia Bacinschi, manager de proiect.