/Programul pilot de stimulare financiara a personalului din spitale, propunerea presedintelui CJ Braila

Programul pilot de stimulare financiara a personalului din spitale, propunerea presedintelui CJ Braila

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că propunerea CJ de stimulare financiară a cadrelor medicale cu bani de la bugetele locale a fost publicată pe site-ul Ministerului Sănătăţii şi că ea va sta la baza proiectului ordonanţei de urgenţă pentru aprobarea unui program-pilot în acest sens.
“A apărut pe site-ul ministerului propunerea Brăilei de stimulare a cadrelor medicale. Este o propunere a mea personală şi nu este singura. Am mai propus despărţirea dintre public şi privat în spitale. Consiliile judeţene şi primăriile, care consideră că pot stimula, nu este obligatoriu, activitatea medicală, să poată aloca bani de la bugetele locale, în funcţie de nişte criterii, care vor fi propuse de spital şi aprobate în plenul CJ”, a declarat Bunea Stancu.


Conform proiectului de act normativ, personalul medico-sanitar din unităţile administrate de autorităţile locale din judeţele Brăila, Bihor, Hunedoara şi Satu Mare, care au acceptat să participe la proiectul ministerului, vor putea beneficia, lunar sau trimestrial, de venituri suplimentare în bani de la bugetul autorităţii locale.
Aceste stimulente financiare se vor acorda în baza unor criterii de performanţă stabilite de minister, la care se pot adăuga altele ale autorităţilor publice locale, conform proiectului de act normativ.
Printre criteriile stabilite de Ministerul Sănătăţii se află comportamentul personalului medico-sanitar faţă de pacienţi prin chestionarea acestora, rezultatele obţinute de medic la creşterea raportului bolnavi trataţi ambulator şi în regim de spitalizare, comparativ cu bolnavi internaţi în regim de spitalizare continuă sau timpul de aşteptare al pacienţilor programaţi la ambulatoriile de specialitate.