/Prof. dr. Monica Pop: Spitalul de Copii “Grigore Alexandrescu“ ar trebui sa poarte numele prof. Pesamosca

Prof. dr. Monica Pop: Spitalul de Copii “Grigore Alexandrescu“ ar trebui sa poarte numele prof. Pesamosca

Prorectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davilla” din Bucureşti, prof. dr. Monica Pop, a declarat joi pentru AGERPRES că Spitalul de Copii “Grigore Alexandrescu” ar trebui să poarte numele renumitului chirurg pediatru Alexandru Pesamosca care a decedat miercuri seara la vârsta de 81 de ani.
“Este moral ca numele unui spital de copii atât de cunoscut să poarte numele unui medic celebru care şi-a dedicat viaţa sa pentru a reda sănătatea şi viaţa copiilor bolnavi”, a evidenţiat prof. dr. Monica Pop.


Ea a subliniat că prof. Alexandru Pesamosca a salvat copii care pentru alţii erau fără speranţă.
“Toţi oamenii ai căror copii aveau probleme chirurgicale îşi doreau să meargă la el. A pregătit şi foarte mulţi medici asupra cărora şi-a pus amprenta, mulţi dintre aceştia devenind celebrităţi. A salvat sute de mii de copii”, a mai spus prorectorul Universităţii de Medicină “Carol Davilla”.
Alexandru Pesamosca a lucrat în domeniul chirurgiei pediatrice la Spitalul de Copii “Grigore Alexandrescu” între anii 1957-1984, fiind şef de clinică o mare parte a acestei perioade.
Ulterior s-a transferat la Spitalul “Marie Curie”, fostul Budimex, unde a fost şeful clinicii de chirurgie şi ortopedie pediatrică în perioada 1984-2000. A continuat să efectueze intervenţii chirurgicale până în 2006.