/Primarul Oprescu a inaugurat primul centru din Bucuresti pentru ingrijirea bolnavilor la domiciliu

Primarul Oprescu a inaugurat primul centru din Bucuresti pentru ingrijirea bolnavilor la domiciliu

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a inaugurat la sfarsitul acestei saptamani, la sediul Fundaţiei Crucea Alb-Galbenă, primul Centru-pilot de coordonare a serviciilor de îngrijiri la domiciliu din municipiul Bucureşti, adresat persoanelor aflate în stare de dependenţă la domiciliu, ce nu pot primi asistenţă îndelungată în spital şi care dispun de posibilităţi materiale reduse.
Sorin Oprescu a declarat că acest serviciu este gratis şi se adresează oamenilor nevoiaşi.


“Ei nu vor reprezenta majoritatea niciodată, nu vor reprezenta votanţi, după cum spun unii cinic. Dar ei reprezintă un număr important de oameni, care au fost la fel ca dumneavoastră şi pe care boala i-a îngenuncheat. Ar trebui ca îngrijirea la domiciliu să fie făcută în special în cartierele amărâte, unde oamenii nu au posibilităţi de a se trata şi de a merge la doctor”, le-a spus Oprescu participanţilor prezenţi la inaugurarea centrului de pe bulevardul Regina Maria din Capitală.
Scopul acestui centru este mărirea accesului persoanelor defavorizate (vârstnici, persoane cu dizabilităţi, bolnavi casnici) la serviciile de îngrijire medico-socială şi de recuperare la domiciliu.
Potrivit Fundaţiei Crucea Alb-Galbenă, membrii echipei multidisciplinare a centrului (medici, asistenţi medicali şi sociali, kinetoterapeuţi) au capacitatea să comunice cu persoana asistată, cu familia acesteia şi pot furniza în comunitate informaţii pertinente despre posibilităţile de îngrijiri la domiciliu.