/Prahova: Spitalul de la Urlati si-a trimis acasa pacientii

Prahova: Spitalul de la Urlati si-a trimis acasa pacientii

Centrul de sănătate de la Urlaţi, singura dintre cele patru unităţi sanitare propuse pentru reprofilare care refuza să îşi externeze pacienţii, a fost evacuat, iar toţi cei aproximativ 80 de pacienţi care mai erau internaţi aici au fost trimişi acasă, nemaiavând nevoie de îngrijiri medicale, a declarat, luni, primarul oraşului, Marian Machiţescu.
“Noi ne-am opus şi încă ne opunem transformării acestui spital în cămin de bătrâni. Nu am avut de ales şi a trebuit să evacuăm unitatea, pentru că, pe data de 31 martie, a fost emisă o hotărâre de Guvern prin care, de la 1 aprilie, unităţile propuse pentru reprofilare nu mai pot încheia contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Miercuri (6 aprilie – n.r.), eu şi primarii de la Bălţeşti şi Plopeni vom ataca în instanţă această hotărâre care nu are niciun temei. Nu s-a făcut nicio analiză pertinentă când au fost alese spitalele care trebuie să fie reprofilate. Noi nu am văzut nicio comisie în aceste două luni”, a afirmat, pentru AGERPRES, edilul de la Urlaţi.
De asemenea, vineri va avea loc un miting în centrul oraşului Urlaţi, dar şi la Centrul de sănătate din localitate, la care vor participa personalul medical şi cetăţeni din toate localităţile arondate acestui spital.
Spitalul de la Urlaţi are 88 de paturi şi 120 de angajaţi.
Patru unităţi sanitare din judeţul Prahova – Preventoriul TBC de la Poiana Ţapului şi centrele de sănătate de la Urlaţi, Bălţeşti şi Plopeni – vor fi transformate în cămine destinate persoanelor vârstnice. Singura unitate care a acceptat reprofilarea este Preventoriul TBC de la Poiana Ţapului, autorităţile locale opunându-se transformării celorlalte trei.