/Prahova: O noua donatie de paturi pentru Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti

Prahova: O noua donatie de paturi pentru Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti

O donaţie de 36 de paturi acţionate mecanic şi 18 saltele a ajuns, joi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, din partea unei clinici medicale din Passau, Germania.
Potrivit consilierului judeţean Ludmila Sfârloagă, acesta este cel de-al treilea transport care a ajuns la unitatea medicală, alte două transporturi constând în 80 de paturi şi 80 de saltele fiind aduse aici în luna mai, tot din Germania.


‘Aceste paturi ne sunt extrem de necesare, mai ales pentru secţiile în care avem pacienţi cu grave probleme, respectiv cele de neurologie, neurochirurgie, cardiologie şi ATI. Datorită acestor donaţii, la secţia nord a SJU Ploieşti, care are peste 650 de paturi, nu mai există paturi vechi, metalice’, a declarat, într-o conferinţă de presă, directorul medical al SJU, Florin Puşcariu.
De asemenea, săptămâna trecută, o donaţie constând în paturi, cărucioare şi aparatură medicală a ajuns şi la Spitalul Obstetrică Ginecologie Ploieşti din partea unor instituţii medicale din Germania.
Aceste acţiuni fac parte dintr-un program derulat de la începutul acestui an de reprezentanţii PSD Prahova, în scopul dotării mai multor unităţi medicale din judeţ.