/Prahova: Inca doua autospeciale noi in dotarea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta

Prahova: Inca doua autospeciale noi in dotarea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova a primit, joi, două noi autospeciale de intervenţie de mici dimensiuni, acestea fiind achiziţionate prin intermediul proiectului ‘Achiziţie echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat în Regiunea Sud Muntenia’.
Potrivit căpitanului din cadrul ISU Mihai Divoiu, cele două autospeciale vor fi repartizate către Detaşamentul de pompieri de la Sinaia şi Detaşamentul 1 Ploieşti, acestea putând fi folosite pentru stingerea incendiilor, dar şi în acţiuni de descarcerare grea şi acordare de prim ajutor.


Reprezentantul ISU a explicat că acestea sunt ideale pentru acţiuni în oraş, acolo unde traficul este aglomerat, intervenţiile fiind uşurate ca urmare a dimensiunilor mici ale autospecialelor.
De asemenea, ISU Prahova a mai primit, în luna septembrie, în cadrul aceluiaşi program, trei autospeciale noi de lucru cu apă şi spumă de capacitate mare.
Implementarea proiectului la nivelul judeţului Prahova mai presupune achiziţionarea unei autospeciale pentru descarcerări grele, a trei ambulanţe de tip B2 şi a unei autospeciale pentru intervenţie la accidente colective.
Valoarea totală a proiectului, care este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 şi este implementat în şapte judeţe (Prahova, Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa şi Teleorman) este de 52 de milioane de lei, dintre care 42 de milioane reprezintă valoare eligibilă. Contribuţia proprie a Prahovei este de aproximativ două milioane de lei.
Obiectivele demersului de achiziţionare de echipamente specifice intervenţiilor în situaţii de urgenţă sunt reprezentate de creşterea calităţii serviciilor pentru siguranţa publică în cazuri de urgenţă şi dezastre majore, reducerea timpului de intervenţie pentru acordarea primului ajutor calificat, dar şi întărirea colaborării dintre judeţele Regiunii Sud Muntenia în acest sens.