/Prahova: Donatie de paturi pentru Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti

Prahova: Donatie de paturi pentru Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti

O donaţie de 40 de paturi acţionate electric a sosit, marţi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, din partea unei clinici medicale din Passau, Germania.
Potrivit directorului SJU, Adrian Strâmbeanu, aceste paturi sunt extrem de necesare unităţii sanitare, mai ales pentru secţiile de chirurgie, ATI, neurologie sau cardiologie, acolo unde pacienţii nu se pot mişca foarte uşor din cauza intervenţiilor suferite sau a stării precare de sănătate.


‘Această donaţie face parte dintr-o acţiune mai amplă a PSD. Noi încercăm ca, în aceste vremuri în care Guvernul Boc a blocat toate achiziţiile, să ajutăm sistemul sanitar prahovean. Astăzi, au sosit la Ploieşti 40 de paturi care, din punct de vedere tehnic, sunt peste ceea ce există în mod normal în România. La sfârşitul acestei săptămâni, va mai veni încă un transport, cu alte 40 de paturi, de la aceeaşi clinică medicală din Germania’, a declarat senatorul PSD, Iulian Bădescu, cel care a intermediat donaţia.
Secţia nord a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, care a primit această donaţie, are un total de 642 de paturi.
Acţiunea face parte din campania de ajutorare a persoanelor aflate în dificultate şi sprijinire a instituţiilor medicale din judeţ, iniţiată de PSD Prahova anul trecut.
O donaţie similară, în valoare de 20.000 de euro, a ajuns anul trecut, la Centrul de integrare prin terapie ocupaţională a persoanelor adulte cu handicap din Tătărăi, comuna Poienarii Burchii.