/Prahova: CL Urlati cere in instanta anularea HG privind reprofilarea unitatilor sanitare

Prahova: CL Urlati cere in instanta anularea HG privind reprofilarea unitatilor sanitare

Consiliul Local al oraşului prahovean Urlaţi a atacat în instanţă decizia de închidere a Centrului de Sănătate din localitate în vederea transformării acestuia în cămin pentru persoane vârstnice, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, primarul Marian Machiţescu.
‘Ieri (n.r. – miercuri), am depus la Curtea de Apel Ploieşti acţiunea de judecată prin care solicităm anularea ca nelegală a Hotărârii de Guvern 345 din 31 martie 2011, care este o hotărâre pripită, luată la Bucureşti la indicaţiile directorului Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, Cristian Vintilescu, şi ale prefectului Adrian Dobre. (…) Acest abuz al actualului Guvern a fost un genocid în ceea ce priveşte sănătatea din zona Văii Cricovului’, a declarat edilul de la Urlaţi.


Acesta a subliniat faptul că la Centrul de Sănătate nu a venit nicio comisie pentru a evalua situaţia din teren, dar şi că legislativul local aprobase o hotărâre privind menţinerea unităţii sanitare în actuala formă de funcţionare.
‘Desfiinţarea abuzivă a Centrului de Sănătate Urlaţi nu reprezintă altceva decât o decizie politică, luată în grabă, de un Guvern care înţelege să reducă din cheltuieli punând în pericol sănătatea a zeci de mii de oameni. În data de 10 martie 2011, Consiliul Local Urlaţi a adoptat o hotărâre prin care aprobă menţinerea unităţii sanitare cu paturi Centrul de Sănătate Urlaţi ca spital orăşenesc cu personalitate juridică de sine stătătoare. Constat cu regret că Guvernul a ales să nu respecte hotărârile autorităţilor publice locale, la fel cum, de câţiva ani, acelaşi Guvern, condus de acelaşi prim-ministru, nu respectă voinţa românilor’, a afirmat primarul Machiţescu într-un comunicat remis presei de PNL Prahova.
De asemenea, acesta a precizat că, în urma unor discuţii cu secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Cristian Anton Irimie, s-a stabilit ca în fosta unitate spitalicească din oraş să fie deschise un ambulator, cu un centru de primiri urgenţe care să aibă gărzi permanente, o unitate medico-socială cu 20 de paturi, o unitate pentru spitalizare de zi, tot cu 20 de paturi şi o unitate de îngrijire bolnavi la domiciliu.
Machiţescu a spus că vineri sau luni va avea loc o şedinţă de Consiliu Local în cadrul căreia va fi aprobată înfiinţarea acestor linii sanitare, după care vor fi încheiate contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate.
‘În ambulator, vom avea cele nouă specializări pe care le aveam în Centrul de Sănătate, respectiv interne, chirurgie, obstetrică-ginecologie, pediatrie, laborator, radiologie, ORL, oftalmologie, dermatologie, şi intenţionăm să înfiinţăm şi o secţie de psihiatrie. În ceea ce priveşte personalul medical, am stat de vorbă cu toţi medicii noştri şi toţi, inclusiv cei care şi-au obţinut repartiţii la alte spitale, mi-au spus că sunt dispuşi să revină la Urlaţi’, a susţinut primarul oraşului.