/Prahova: Al doilea spital privat din judet va fi deschis in cladirea fostului Centru de Sanatate Plopeni

Prahova: Al doilea spital privat din judet va fi deschis in cladirea fostului Centru de Sanatate Plopeni

Cel de-al doilea spital privat din judeţ va fi deschis în clădirea în care a funcţionat, până la data de 1 aprilie, Centrul de Sănătate Plopeni, unitate inclusă pe lista celor propuse pentru a fi transformate în cămine de bătrâni, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova, Cristian Vintilescu.
Potrivit acestuia, după ce autorităţile locale au hotărât concesionarea spaţiului către clinica Dentirad, au fost începute demersurile pentru autorizarea lui în cauză în vederea transformării în spital privat.
‘În acea locaţie, activează acum firma care va face spitalul, aceasta având deja închiriate spaţii în fosta unitate sanitară. Acesta va fi cel de-al doilea spital privat, primul fiind cel de la Boldeşti, profilat pe tratamente paleative şi recuperare medicală’, a explicat şeful DSP.


După închiderea Centrului de Sănătate de la Plopeni, această firmă privată a asigurat, în aceeaşi clădire, o linie de gardă permanentă susţinută financiar de către primărie.
În ceea ce priveşte înfiinţarea de centre de permanenţă sau multifuncţionale ca urmare a desfiinţării celorlalte trei unităţi sanitare propuse pentru reprofilare, respectiv Preventoriul TBC de la Poiana Ţapului şi centrele de sănătate de la Urlaţi şi Bălţeşti, Vintilescu a declarat că, la Poiana Ţapului, nu s-a considerat necesară înfiinţarea niciunui astfel de centru întrucât localitatea se află aproape de spitalele de la Sinaia şi Azuga.
De asemenea, autorităţile locale de la Urlaţi şi Bălţeşti au anunţat că vor analiza această problemă în consiliile locale şi că vor transmite un răspuns către DSP cu privire la oportunitatea înfiinţării unor asemenea centre medicale în zonă.
Potrivit lui Vintilescu, atât la Urlaţi, cât şi la Bălţeşti există substaţii ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă, iar verificările au arătat că numărul cazurilor grave preluate de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti din aceste zone nu a crescut de la momentul închiderii unităţilor spitaliceşti care funcţionau aici.