/Petru Movila (PDL): Trei dintre spitalele iesene vor fi reevaluate peste trei luni

Petru Movila (PDL): Trei dintre spitalele iesene vor fi reevaluate peste trei luni

Deputatul PDL Petru Movilă a declarat, miercuri, presei, că Ministerul Sănătăţii va reevalua, în toamna acestui an, trei dintre spitalele ieşene care au fost incluse în grupa II M.
Parlamentarul, care este membru al Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, a afirmat că în timpul discuţiilor pe care le-a avut miercuri cu ministrul Attila Cseke a solicitat reclasificarea Spitalului de Neurochirurgie “Nicolae Oblu”, a Spitalului “C.I.Parhon” şi a Maternităţii “Cuza-Vodă”, care au planuri de conformare, de la categoria II M la I M.
Astfel, cele trei spitale ieşene au la dispoziţie trei luni pentru a se conforma condiţiilor de evaluare în vederea încadrării lor într-o clasă superioară.


“Domnul ministru Cseke mi-a spus că este de acord cu reevaluarea acestor trei spitale ieşene începând cu luna septembrie, considerând că, în intervalul de trei luni cât mai este până atunci, e posibil ca o parte dintre aspectele supuse conformării să fie realizate, lucru care ar putea duce la reevaluarea condiţiilor de clasificare şi încadrarea acestora într-o categorie superioară”, a declarat deputatul Petru Movilă.
Conform clasificării Ministerului Sănătăţii, Institutul de Boli Cardiovasculare “Prof. dr. G.I.M. Georgescu” şi Spitalul “Sfântul Spiridon” din Iaşi sunt singurele spitale din judeţ care au fost incluse în categoria I M, în timp ce în categoria II M au fost încadrate Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Socola, Spitalul Clinic de Urgenţe de Neurochirurgie “Prof. Dr. Nicolae Oblu”, Spitalul Clinic de Urgenţe pentru Copii “Sfânta Maria”, Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie “Elena Doamna”, Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie “Cuza Vodă”, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase “Sf. Parascheva”, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, Spitalul Clinic “Dr. C. I. Parhon” şi Spitalul Clinic de Recuperare. De asemenea, Spitalul Militar din Iaşi a fost inclus în categoria III de clasificare, cu plan de conformare.
Pe de altă parte, Spitalul Municipal Paşcani, Spitalul Orăşenesc din Hârlău, Spitalul CFR din Iaşi şi Spitalul CFR din Paşcani sunt catalogate în grupa IV. Tot în grupa IV a fost clasificată şi unitatea sanitară a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, “Spitalul Providenţa”. Preventoriul TBC pentru Copii din Deleni şi singurul spital privat din Iaşi, Spitalul “Arcadia Cardio”, sunt în grupa V.