/Personalitati ale lumii medicale romanesti, premiate la Gala Top Medici

Personalitati ale lumii medicale romanesti, premiate la Gala Top Medici

Elita medicală din România a fost premiată în cadrul celei de-a treia ediţii a Galei Top Medici, ocazie cu care a fost aduse în faţa publicului rezultatele excepţionale din medicina românească.
Rodica Sărmaş Furnea, coordonatoarea proiectului, consideră că ceremonia de decernare a premiilor constituie punctul culminant al efortului depus pentru promovarea, la nivelul de vizibilitate socială, a elitei medicale, ”a acelor profesionişti în mâinile cărora oamenii îşi încredinţează sănătatea”.


”Gala Top Medici este un modest semn al stimei pe care un mare număr de oameni din această ţară o poartă celor mai buni dintre profesioniştii medici. Este esenţial să înţelegem împreună că un top al medicilor din România nu trebuie să fie un clasament festivist, expus unor show-uri uneori frivole, ci o categorie rezervată doar unor personalităţi cu performanţe excepţionale, un club exclusivist care-i reuneşte pe maeştrii profesiunii lor, a căror pregătire este însoţită de căldură umană, devotament şi deschidere către lume. Iată de ce nu vrem să transformăm acest top şi, finalmente, această gală într-o competiţie menită să suscite speculaţii şi să incite orgolii, cu toate că în lumea elitei profesionale orgoliile sunt, în covârşitoare majoritate, justificate”, a declarat Rodica Sărmaş Furnea.
Pentru decernarea premiilor a fost consultat un consiliu alcătuit din prof. dr. Rodica Anghel, prof. dr. Daniela Bartoş, acad. prof. dr. Leon Dănăilă, prof.dr.Vasile Astărăstoae, prof. dr. Ion Georgescu, prof. dr. Ioan Lascăr, prof. dr. Florian Popa.
Selecţia laureaţilor a fost făcută prin aplicarea unei grile cu un punctaj de la 1 la 5, criteriile care au stat la baza acestui punctaj fiind inovaţia, performanţa profesională, spiritul de echipă şi capacitatea de a forma specialişti, managementul bolnavului, abilitatea de comunicare.
Premiile pentru excelenţă în medicină au fost acordate medicilor prof.dr.Ovidiu Alexandru Băjenaru, prof.dr.Mircea Beuran, dr.Şerban Brădişteanu, prof.dr.Gheorghe Burnei, dr.Gabriel Constantinescu, prof. dr.Radu Deac, conf.dr.Ioana Grinţescu, prof.dr.Irinel Popescu, prof.dr.Marghit Şerban, prof.dr.Grigore Tinică, prof.dr.Dan Tulbure.
Premiul Top Medici pentru performanţă managerială a revenit prof.dr.Adrian Streinu-Cercel, premiul pentru performanţă medicală în echipă a fost decernat prof.dr.Dragoş Vinereanu, iar pentru performanţă în comunicare lui dr.Bogdan O. Popescu.
Premiul Top Medici pentru inovaţie a fost luat de acad.prof.dr.Laurenţiu Mircea Popescu şi Sorin Grunwald, iar trofeul Top Medici a revenit prof.dr.Mircea Beuran.
Trofeul Top Medici a fost decis de public, în urma unui vot online, care s-a desfăşurat pe www.topmedici.ro.